April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۰۷۴۲
۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۰
0
در ده ماهه ۱۴۰۰میزان واردات ایران از عراق به یک میلیون و ۹۹۴هزار و ۸۴۶تن کالا به ارزش ۹۲۰میلیون و ۴۸۲هزار و ۲۵۸دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل، دو هزار و ۴۱۴درصد در وزن و ۷۹۳درصد در ارزش رشد داشته است.
ارتقا جایگاه عراق در تامین کالا‌های مورد نیاز ایران
سید روح اله لطیفی، سخنگوی گمرک در خصوص روابط تجاری با عراق گفت: گسترش روابط کشورمان با عراق در سال‌های اخیر به دلایل اشتراکات فراوان فرهنگی، سیاسی، مذهبی و فرهنگی همیشه در دستور کار دو کشور قرار داشته و گام‌های جدی نیز با وجود همه مشکلات برداشته شده است.

وی افزود: در ده ماهه سال گذشته میزان واردات کشورمان از عراق، حدود ۸۰ هزار تن و به ارزش ۱۰۳ میلیون دلار بوده که الحمدلله در ۱۰ ماهه امسال، نزدیک به دو میلیون تن و به ارزش ۹۲۰ میلیون و ۴۸۲ هزار و ۲۵۸ دلار رسیده که افزایش دو هزار و ۴۱۴ درصدی در وزن و ۷۹۳ درصدی در ارزش را در این مدت نشان می‌دهد.

سخنگوی گمرک در ادامه در خصوص واردات از عراق گفت: رتبه سال گذشته عراق در تامین کالا‌های مورد نیاز ایران ۲۶ بود که با توافقات صورت گرفته بین تهران و بغداد، با افزایش فروش کالا به ایران به همراه بوده و در حال حاضر بعد از امارات، چین، ترکیه، آلمان، سوئیس، روسیه، هند و انگلستان، با رشد ۱۷ پله‌ای در رتبه نهم قرار گرفته است.

لطیفی عمده واردات ایران از عراق را کالا‌های اساسی اعلام کرد و گفت: بیش از یک میلیون و ۸۶۷ هزار تن از کالا‌های وارده به ارزش ۷۳۴ میلیون و هشت هزار و ۳۹۷ دلار، کالای اساسی یا مواد غذایی هستند که به ترتیب گندم معمولی با ۳۲۹ میلیون دلار، ذرت دامی با ۱۵۹ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۰۱ میلیون دلار، جو با ۵۵ میلیون دلار، روغن خام با ۴۴ میلیون دلار، شکر با ۳۶ میلیون دلار و. قرار دارند که ۹۳ درصد وزن و ۸۰ درصد ارزش واردات از عراق به این نوع کالا‌ها مرتبط است.

لطیفی در خصوص صادرات به عراق توضیح داد: عراق دومین مقصد صادراتی کالا‌های ایرانی بعد از چین است و در ده ماهه ۱۴۰۰ حدود ۲۵ میلیون و ۴۰ هزار تن کالا به ارزش هفت میلیارد و ۲۹۵ میلیون دلار از ایران خریداری کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲ درصد در وزن و ۱۴ درصد در ارزش رشد داشته است.

سخنگوی گمرک افزود: نزدیک به دو میلیون و ۶۶۰ هزار و ۶۶۲ تن کالای صادر شده به عراق به ارزش یک میلیارد و ۲۲۷ میلیون و ۸۹۳ هزار و ۱۹۹ دلار محصولات شیلاتی، دامی، لبنی، کشاورزی و غذایی بوده است و مابقی ماشین آلات، مواد معدنی، مصالح ساختمانی و... را شامل می‌شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: