کد خبر: ۳۷۲۳۷۵
۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۵:۰۰
0
بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در اکوسیستم استارتاپی ایران یک پنجم ترکیه است.
رشد قابل توجه استارتاپ‌ها در پساتحریم
بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در اکوسیستم استارتاپی ایران یک پنجم ترکیه است. این عدد از امارات، عربستان صعودی و … نیز کمتر است. این نشان می‌دهد که سرمایه خارجی در ایران بازدهی بیشتری خواهد داشت، چون بازار بکرتری در انتظار آن است.

رضا غیابی، استراتژیست کسب‌وکار با اشاره به اینکه ورود سرمایه‌گذار خارجی به حوزه استارتاپ ایرانی به چهار دلیل عمده برای سرمایه‌گذاران فرصت است، گفت: تفاوت قیمت ارز و ریال این شانس را به سرمایه‌گذار خارجی می‌دهد که با چک‌سایز بزرگتری وارد بازار استارتاپ‌های ایرانی شود و این موضوع امنیت بیشتری نیز برای خروج سرمایه‌گذار داخلی ایجاد می‌کند. از طرفی زمانی که سرمایه خارجی وارد اکوسیستم استارتاپ می‌شود حجم سرمایه‌گذاری داخلی هم افزایش پیدا می‌کند و ارتباط معناداری بین این دو مورد وجود دارد.

وی اظهار کرد: علاوه بر این سرمایه‌گذاری خارجی فقط پول نیست و اصولا به همراه خود دانش بین‌المللی می‌آورد. بهترین استارتاپ‌های فعال در اکوسیستم با سرمایه‌گذاری خارجی همراه بوده است. سرمایه گذاری خارجی در دوره پساتحریم برگرفته از چند شاخص است که برای سرمایه‌گذار خارجی هم فرصت است.

این مشاور مدیریت عنوان کرد: بیانیه گام دوم انقلاب که مورد تایید بزرگان کشور هم هست نشان می‌دهد که سیاست‌های کلی نظام فناوری را به مثابه موتور پیشران کشور بررسی کرده، این به این معنی است که قوانین از ورود سرمایه‌گذاران خارجی حمایت می‌کند و اگر چه سرمایه ایرانیان در بازار داخلی در ریسک است، اما سرمایه‌گذار خارجی سرمایه‌گذاری کم‌ریسکی خواهد داشت.
 

غیابی بیان کرد: اگرچه رتبه ایران در بین سایر استارتاپ‌های دنیا مناسب نیست، اما رشد سیستم اکوسیستم ایران در دوره پساتحریم سال ۹۶ بسیار زیاد بود؛ لذا با رفع مجدد تحریم‌ها امکان رشد در این فضا بسیار قابل توجه خواهد بود. ایران در حوزه جمعیت جوان، تحصیل‌کرده و متوازن وضعیت بسیار خوبی دارد. از طرفی نسبت ورود سرمایه خارجی به رشد ناخالص داخلی عدد بسیار بزرگی است و این یعنی ایران برای جذب سرمایه خارجی مانند اقیانوس است.

وی افزود: بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که میزان سرمایه‌گذاری خارجی در اکوسیستم استارتاپی ایران یک پنجم ترکیه است. این عدد از امارات، عربستان صعودی و … نیز کمتر است. این نشان می‌دهد که سرمایه خارجی در ایران بازدهی بیشتری خواهد داشت، چون بازار بکرتری در انتظار آن است.

این کارشناس پدیده‌های نوظهور اقتصادی گفت: علاوه بر این ملت ایران رفتار‌های زودمصرف‌کننده‌ای نسبت به خدمات فناورانه از خود نشان می‌دهد که این نویدبخش بازار استارتاپی خوب در ایران است. همچنین از نظر موقعیت جغرافیایی ۱۵ کشور در دسترس کشورمان است که ۶۰۰ میلیون جمعیت را در خود جای داده است.

غیابی تصریح کرد: باید توجه داشت که سرمایه آخر از همه می‌آید. یعنی ابتدا باید زیرساخت قانونی، نهاد‌های حمایتگر، برنامه‌ریزی مدون و تغییر نگاه به سرمایه‌گذار خارجی در کشور وجود داشته باشد. مثلا در اکسپو دبی نباید انقدر خفیف و زشت حضور پیدا کنیم. باید مخاطب بین‌المللی را نسبت به اینکه ایران سرزمین فرصت‌هاست، توجیه کنیم.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: