April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
بازگشت قیمتی در بازار آهن و فولاد
کد خبر: ۳۷۷۸۶۳
۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۰
0
نرخ تمامی مواد اولیه فولادسازی از سنگ‌آهن، قراضه و زغال‌سنگ در بازار‌های جهانی رو به کاهش گذاشت. افت حاشیه سود فولادسازان مانعی در مقابل افزایش قیمت مواد اولیه فولادسازی است.
سنگ آهن رِنج کشید
جریان کاهشی قیمت در بازار زغال‌سنگ و قراضه ادامه دارد، و نرخ سنگ‌آهن در بازار‌های چین به حالت رنج درآمده است.

با افزایش تعداد فروشندگان زغال سنگ در آسیا، قیمت این محصول در مسیر افت نرخ قدم برمی‌دارد، به نحوی که بهای زغال سنگ فوب استرالیا به ۴۴۲ دلار به ازای هر تن رسید که این نرخ نسبت به بهای آن در روز قبل کاهش ۱۴ دلاری در هر تن داشت. همچنین بنا به گزارش پلتس، قیمت زغال سنگ CFR چین در ۳۱ ماه مه با کاهش ۳ دلاری به عدد ۴۰۷ دلار به ازای هر تن رسید.

کاهش قیمت زغال سنگ در بازار آتلانتیک شدت بیشتری گرفت، زیرا قیمت لحظه‌ای زغال‌سنگ سخت آمریکا به دلیل مطابقت با قیمت محصول آسیایی خود کاهشی شد. همچنین کاهش قیمت جهانی فولاد با افت حاشیه سود فولادسازان، فشار کاهشی به بازار زغال‌سنگ وارد کرد.

سنگ‌آهن رنج کشید
بهای سنگ‌آهن در آسیا به دلیل کاهش ۱۰ درصدی بهای فولاد خام در شاندونگ به حالت رنج درآمد. به این ترتیب بهای هر تن سنگ آهن معیار پلتس، یعنی سنگ آهن عیار ۶۲ درصد استرالیا تحویل بنادر شمالی چین در روز ۳۱ ماه مه با کاهش ۱۰ سنت با نرخ ۱۳۶ و نیم دلار مورد معامله قرار گرفت.

در این شرایط از اوکراین خبر می‌رسد که شرکت معدنی فرکسپو همچنان به صادرات محصولات خود ادامه می‌دهد و سود قابل ملاحظه‌ای از فروش گندله آهن و سنگ‌آهن عیار بالا در طول جنگ به دست آورده است. جنگ روسیه و اوکراین باعث شد تا تقاضا برای گندله هند که البته عیار پایین‌تری نسبت به محصول تولید اوکراین دارد افزایش یابد؛ اما این شرکت معدنی با حفظ ارتباط لجستیک خود در طول دوران جنگ توانست سهم خود را در بازار‌های جهانی حفظ کند.

کاهش واردات قراضه با افزایش هزینه
قراضه فولادی در بازار ترکیه نیز همچنان در مسیر کاهش قیمت قدم برمی‌دارد؛ بنا به گزارش پلتس قیمت قراضه آهن سنگین با کاهش هشت و نیم دلار به ازای هر تن به ۴۳۹ دلار رسید، افزایش حجم ورود قراضه به تکریه دست تجار ترکیه‌ای برای چانه‌زنی را باز گذاشته و امکان کاهش قیمت را فراهم کرده است.

واردات قراضه آهن ترکیه در ماه آوریل با کاهش ۱۳ درصدی مواجه شد، افزایش ۹ درصدی هزینه‌های واردات دلیل این کاهش واردات عنوان شده است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: