April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۷۹۸۹۸
۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۲۲:۴۰
0
محققان مچ بندی طراحی کردند تا به کنترل حرکت دست مبتلایان به اوتیسم کمک کند که البته در مراحل آزمایش بالینی قرار دارد.
دستبندی که بی اختیاری دست افراد مبتلا به اوتیسم را کنترل‌ می‌کند
افراد مبتلا به اختلال طیف اوتیسم (ASD) و ناتوانی ذهنی (ID) اغلب حرکات غیرارادی را تجربه می‌کنند که توانایی آن‌ها در انجام بسیاری از وظایف را مختل می‌کند. یک دستگاه جدید می‌تواند با وزوز کردن روی مچ دست فردی که آن را بدست کرده، حرکات ناخواسته را کاهش دهد.
 
این ابزار پوشیدنی که با نام ESSENS شناخته می‌شود، از طریق مشارکت بین دانشگاه پولیتکنیکا د والنسیا (UPV) اسپانیا، کوینوس کوپراتیو، به‌علاوه شرکت‌های مهندسی Itera و Ingesis Automatización در حال توسعه است.

این دستگاه که مانند یک دستبند یا مچ بنده پوشیده می‌شود، محرک‌های ارتعاشی با فرکانس بالا و دامنه کم را به پشت مچ دست کاربر ارسال می‌کند. این برنامه همراه با یک اپلیکیشن کار می‌کند که برای برنامه‌ریزی الگو و زمان‌بندی ارتعاشات میلی‌ثانیه‌ای استفاده می‌شود.

در حالت ایده‌آل، این ابزار پوشیدنی تنها زمانی فعال می‌شود که حرکات غیرارادی شروع شود، اما متأسفانه تنظیم آن برای انجام این کار بسیار چالش برانگیز خواهد بود.
 
دکتر کریستینا سانتامارینا از UPV که این تحقیق را هدایت می‌کند، گفت: حرکات ناخواسته باید برای برنامه ریزی دستگاه تعیین شوند. برای دستیابی به این امر، بیمار باید زمانی را روی صندلی بگذراند تا حرکات او تحت نظر باشد، که البته این کار برای افراد مبتلا به ASD و ID بسیار دشوار است.

در آزمایشی از این فناوری، گروه کوچکی از کودکان شش تا ۱۰ ساله - که همگی دارای ASD یا ID بودند - از دستگاه برای دریافت سه دقیقه محرک‌های ارتعاشی استفاده کردند. مشخص شد که این جلسات به طور موقت حرکات غیرارادی شرکت کنندگان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد یا حتی حذف می‌کند.

حال ببینیم این دستگاه چگونه کار می‌کند؟ سانتامارینا فرض می‌کند که تحریک ارتعاشی ارائه شده توسط مچ بند ESSENS قشر حسی جسمی مغز را تحریک می‌کند که به نوبه خود منجر به مهار عملکرد‌های حرکتی ناخواسته می‌شود. گفته می‌شود، هنوز تحقیقات بیشتری باید انجام شود. با در نظر گرفتن این موضوع، اکنون یک آزمایش بالینی در مقیاس بزرگتر در حال برنامه ریزی است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: