May 2024 06 / دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۵۸۰۶
۱۸ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
0
قائم مقام خانه کارگر با انتقاد از مشوق های مالیاتی گفت: دولت پیش از اجرای طرح‌های اصلاحی از این قبیل ابتدا باید فضای تجاری و کسب و کار واحد‌های تولیدی را اصلاح و واحد‌های غیرمولد را در اولویت کاهش معافیت‌های مالیاتی قرار دهد و سپس با تحقیق دقیق اقداماتی در جهت اصلاح نظام مالیاتی کرده و از اقدامات شتابزده و بحران‌زا بپرهیزد.

ضرورت اصلاح فضایی کسب و کار واحدهای تولیدی

حسن صادقی با اشاره به مسئله حذف مشوق‌های مالیاتی مطابق با اصلاحیه ماده ۱۳۲ قانون مالیاتی کشور، اظهار کرد: به‌نظر می‌رسد این طرح نیز مانند بسیاری طرح‌های دیگر هنوز بر مبنای یک طرح تحقیقی دقیق مطرح نشده است. زیرا از یکسو دولت به دلیل تنگنا‌های مالی و همچنین عدم اصابت منابع خود در بحث مالیاتی در این زمینه حق دارد که تعدیلی در ماده ۱۳۲ قانون مالیات انجام دهد و از سوی دیگر کارفرمایان نیز ممکن است در زمینه اجرای این طرح دچار آسیب بشوند.

وی با بیان اینکه معمولا در اقتصاد‌هایی که ساختار حقوقی و نظارتی دقیقی به آن‌ها حاکم نیست، مشوق‌های مختلف از جمله مشوق‌های مالیاتی حکم شمشیر‌های دو دم را دارند، افزود: اثرات معافیت مالیاتی بر روی کارگاه‌هایی که به شعاع ۱۲۰ کیلومتری شهر‌ها نقل مکان می‌کنند یا تولید خود را در مناطق محروم و ویژه اقتصادی ادامه می‌دهند، شامل مبالغ بسیار قابل ملاحظه‌ای می‌شود که از یکسو یک درآمد مالیاتی قابل توجه برای دولت است و از سوی دیگر برای واحد‌های تولیدی مشکل‌دار کوچک، فشاری مضاعف محسوب می‌شود.

صادقی با تاکید بر اینکه «دولت سابقا برای ایجاد اشتغال مولد و بهبود شرایط سرمایه‌گذاری این مشوق‌ها را ارائه داده است» توضیح داد:، اما اکنون شرایطی پیش آمده که دولت از نظر خود برگشته است. این مسئله به آن معناست که دولت مطمئن شده از آن طریق (معافیت‌های مالیاتی) به این اهداف از مثل افزایش جذب سرمایه‌گذاری و بهبود اشتغال در بنگاه‌های مشمول معافیت مالیاتی دست نیافته است. عدم کارایی این ماده قبل از اصلاح و نارکارآمدی بسته تشویقی مالیاتی معمولا باعث می‌شود دولت‌ها از تصمیمات خود بازگردند.

عضو هیات مدیره کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران تصریح کرد: ما برخی مشکلات ساختاری و مدیریتی و نظارتی داریم که اکنون دولت بخشی از آن‌ها را از چشم کارفرمایان و واحد‌های تولیدی و اقتصادی می‌بیند. ما مثلی داریم که می‌گوید برای یک دستمال قیصریه را نباید آتش زد.

وی افزود: طبیعی است که دولت به دلیل موارد تخلفات برخی افراد غیر ذی‌حق یا «من غیر حق» که از قوانین و مشوق‌ها سوء استفاده می‌کنند، از اینکه کارفرمایی با کار‌هایی مثل «ایجاد یک دفتر صوری در مناطق محروم، مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با فاصله زیاد از کلانشهر و قرارداد تصنعی با طرف خارجی» به دنبال معافیت مالیاتی باشد، نگرانی داشته باشد. اما نباید به دلیل وجود تخلفاتی با اصل حمایت‌ها یا معافیت‌ها و مشوق‌ها مخالفت کرد، بلکه باید ساختار‌های منجر به تخلف را در کشور اصلاح کرد.

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: منطبق بر ارزیابی‌های صورت گرفته، معافیت‌های مالیاتی از بعد خارجی توانسته بود برخی سرمایه‌گذاری‌های خارجی را به کشور جذب کند، اما ما در این زمینه مشکل داریم.

معاون دبیرکل خانه کارگر ضمن اشاره به موفقیت چین در سیال‌سازی نیروی کار و سرمایه به دلیل سیاست‌های مالیاتی گفت: در ایران متاسفانه بستر‌های لازم برای حمایت‌های مالیاتی از بخش مولد وجود ندارد. دولت در ایران انتظار دارد واحد‌های اقتصادی مشمول معافیت از نظر اقتصادی شرایط جذب سرمایه‌گذاری و اشتغال قابل قبول را ایجاد کنند، اما به دلیل اینکه اقتصاد ایران نمی‌تواند یک سیستم بسته باشد و نیازمند ارتباط با جهان است، بسیاری از امکانات تجاری برای بنگاه‌ها مسدود است و این مسئله باعث ضعف واحد‌های تولیدی در محقق کردن اهداف دولت در اشتغال و سرمایه‌گذاری شده است.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: