May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۲۳۱
۰۹ دی ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۰
0
رئیس هیئت مسئولان اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد توافقنامه تجارت آزاد بین این اتحادیه و ایران ممکن است در نیمه اول سال ۲۰۲۳ امضا شود.

احتمال امضای توافق تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۲۳

میخائیل میاسنیکوویچ، رئیس هیئت مسئولان اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد توافقنامه تجارت آزاد بین این اتحادیه و ایران ممکن است در نیمه اول سال ۲۰۲۳ امضا شود و مقدمات امضای توافقنامه تجارت آزاد با مصر نیز در مراحل نهایی است.

به گزارش اسپوتنیک، میاسنیکوویچ گفت: ما آمادگی نسبتاً بالایی برای حرکت به سمت یک توافق کامل داریم. اکنون یک توافق موقت داریم که نتایج مثبتی را نیز به همراه دارد. من مایلم این توافق در نیمه اول سال ۲۰۲۳ امضا شود تا بتوانیم بلافاصله مراحل تصویب را آغاز کنیم.

او افزود: ما در حال انجام کار‌های مشابه با مصر هستیم. بر اساس نتایج پنج دور مذاکرات، ما در مرحله تعیین کننده این مذاکرات هستیم.  

اتحادیه اوراسیا یک بلوک اقتصادی متشکل از ۵ کشور ارمنستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و بلاروس است که با ۱۸۳ میلیون نفر جمعیت فعال و تولید ناخالص داخلی هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار، دارای رتبه اول در تولید نفت، رتبه دوم در تولید گاز و رتبه چهارم در تولید برق است که یکی از پر رونق‌ترین بازار‌های سرمایه‌گذاری در جهان به شمار می‌آید. این بلوک اقتصادی در ژانویه ۲۰۱۵ فعالیت خود را آغاز کرد.

میرهادی سیدی سرپرست گروه مذاکره کننده ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز ۷ دسامبر از نهایی شدن مذاکرات ایران و اوراسیا بر سر موافقت نامه تجارت آزاد خبر داده و گفت: بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ قلم کالا تحت پوشش این موافقت نامه قرار می‌گیرد.

سیدی در خصوص موافقت نامه تجارت آزاد ایران و این اتحادیه اعلام کرد حدود سی دور مذاکره با اتحادیه اقتصادی اوراسیا که نمایندگان پنج کشور به علاوه خود اتحادیه اقتصادی اوراسیا بودند، انجام شد. در این سی دوری که تعدادی از آن‌ها بر خط و حدود ۷ دور هم به صورت حضوری برگزار شد و دو سال به طول کشید ما ابعاد موافقت نامه تجارت آزاد را در چارچوبی که بیشتر این توافق‌ها در دنیا مرسوم است، پیش رفتیم و بر سر موافقت نامه‌ای که حدود ۱۵۰ صفحه است و مفصل‌ترین موافقت نامه تجاری است به توافق رسیدیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: