May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۰۳۵۹
۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰
0
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با فرض دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی در سامانه نیما، بازار سرمایه، بازاری ارزنده بوده و پتانسیل رشد دارد، بورس نسبت به بازار‌های موازی عقب مانده و با نگاه تحلیلی حتما این بازار جای رشد دارد.

سبقت بازار‌های موازی از بازار سهام

سعید ذوالفقاری با تاکید بر اینکه در مورد نرخ ارز در ماه‌های آینده و اینکه آیا سیاست‌گذاران پولی، توان تثبیت نرخ ارز را دارند یا خیر؛ فعلاً نمی‌توان اظهارنظر کرد، اظهار کرد: چهار دهه است که سیاست‌گذاران با قیمت‌گذاری‌های دستوری، اصرار به تکرار اشتباهات دارند.

وی اظهار کرد: بررسی عملکرد چند ساله سیاست‌گذاران اقتصادی نشان داده که تعیین نرخ برای هر کالایی حتی دلار، تجربه‌ای شکست خورده بوده و قیمت‌ها در هر بازاری، باید بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا تعیین شود.

ذوالفقاری ادامه داد: حتی با فرض دلار ۲۸۵۰۰ تومانی در سامانه نیما، بازار سرمایه، بازاری ارزنده بوده و پتانسیل رشد دارد (مشروط بر آنکه در بودجه ۱۴۰۲، هزینه جدیدی به صنایع تولیدی تحمیل نکنند).

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بورس نسبت به بازار‌های موازی عقب مانده و با نگاه تحلیلی حتماً این بازار جای رشد دارد؛ اما واکنش فوری سهامداران به اظهارنظر‌های سیاست‌گذاران، نشان می‌دهد فعالان این بازار به تحلیل اعتنایی نداشته و بر اساس هیجان رفتار می‌کنند.

وی افزود: اگر سرمایه‌گذاران بر اساس تحلیل، اقدام به خرید و فروش در بازار سرمایه یا هر بازار دیگری کنند؛ چوب حراج به سهام خود نمی‌زنند تا دارایی‌ها را در سایر بازار‌ها چند برابر ارزش واقعی خریداری کنند. گواه این ادعا، رفتار سرمایه‌گذاران در بازار خودرو است که با وجود قیمت غیرمنطقی خودروها، کماکان خریدار هستند؛ ولی چوب حراج به سهام خود می‌زنند.

ذوالفقاری ضمن تاکید بر ارزندگی بازار سهام گفت: با مفروضات فعلی، سودآوری شرکت‌ها سال آینده هم قابل تکرار است و جای نگرانی برای فعالان این بازار نخواهد بود، اما تا زمانی که سیاست‌گذاران ما اصرار به قیمت‌گذاری‌های دستوری و غیرواقعی داشته باشند، بورس هم هیجانی بوده و هر روندی در این بازار، مقطعی است و هر اظهارنظری می‌تواند بازار سرمایه را دچار نوسان کند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: