کد خبر: ۳۹۶۶۷۵
۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
فرآیند بکارگیری سامانه معاملات بورسی مقداری زمان‌بر است، احتمالا تا پایان سال بتوان از این سامانه بومی برای بخشی از بازار استفاده کرد.

عملیاتی شدن بخشی از سامانه بومی معاملات بورس، تا پایان سال

سامانه معاملات بورسی با توجه به قابلیت‌های ویژه‌ای مانند ظرفیت توان پردازشی در حدود ۲۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه روی یک نماد و زمان پردازش سفارشات ۴۸ میکرو ثانیه از جایگاه ممتازی نسبت به سامانه‌های معاملات مطرح جهانی و در مقایسه با سایر سامانه‌های مشابه داخلی در حوزه بانکداری همچون سامانه شاپرک و سامانه شتاب برخوردار است.

در سال ۱۳۹۹ که سال پر رونقی برای بازار سرمایه بود بالغ بر ۳۶۰ میلیون معامله در بورس اوراق بهادار تهران ثبت شد که به طور میانگین روزانه ۱.۵ میلیون معامله صورت می‌گرفت که این اعداد در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۸ میلیون معامله در مجموع تاکنون و میانگین روزانه ۷۰۰ هزار معامله رسیده است.

از دیگر دستاورد‌های مهم حوزه IT بازار سرمایه، برگزاری مجامع به صورت الکترونیکی است که این موضوع از زمان آغاز کرونا در کشور مطرح شد و با جدیدیت بیشتری پیگیری شد.

پروژه‌های سامانه بومی معاملات، سامانه بومی پس از معاملات، سامانه متمرکز اقدامات نظارتی (سامان)، گذرگاه سرویس بازار سرمایه (CMIX)، پروژه توثیق سهام عدالت و راه اندازی سند باکس بازار سرمایه از جمله مواردی بود که در این جلسه بیان شد.

این سامانه با توجه به قابلیت‌های ویژه‌ای مانند ظرفیت توان پردازشی در حدود ۲۴۰۰۰ تراکنش در ثانیه روی یک نماد و زمان پردازش سفارشات ۴۸ میکرو ثانیه از جایگاه ممتازی نسبت به سامانه‌های معاملات مطرح جهانی و در مقایسه با سایر سامانه‌های مشابه داخلی در حوزه بانکداری همچون سامانه شاپرک و سامانه شتاب برخوردار است.

 

روح‌الله دهقان مدیرعامل شرکت مدیریت فناوری بورس تهران در مورد زمان راه‌اندازی سامانه بومی معاملات بورس گفت: سامانه معاملات بومی یک محصول داخلی است که توسط متخصصان داخلی تولید شده است و برای بهره برداری از آن باید یک سری مراحل به شکل متوالی طی شود که لازمه‌های آن نیز تعیین تکلیف توسط بورس‌ها برای نحوه بهره‌برداری از سامانه است. بورس تهران یا فرابورس باید بازاری که قرار است معاملات آن در این سیستم انجام شود را مشخص کنند.

این مقام مسئول می‌گوید: سازمان بورس هم باید قاعدتا روال‌های قراردادی راه‌اندازی سامانه را طی کند؛ این موارد اقداماتی است که باید پشت سر هم انجام و در نهایت ما باید به فرآیند بکارگیری وارد شویم و آن فرآیند را طی کنیم.

دهقان بیان کرد: فرآیند بکارگیری یک مقدار زمان‌بر است، ولی قبل از این فرآیند باید مسائل مطرح شده تعیین تکلیف و مشخص شود. امیدوارم هر چه سریع‌تر نهاد‌هایی که باید تصمیم‌گیری کنند اقدامات را انجام و قرارداد‌ها بسته شود و بعد از آن نیز ما وارد فاز بهره‌برداری از سیستم شویم.

او در خصوص زمان احتمالی عملیاتی شدن این پروژه گفت: احتمالا تا پایان سال بتوانیم این کار‌ها را انجام دهیم و از سامانه بومی بتوانیم برای بخشی از بازار استفاده کنیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: