April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۷۵۸۶
۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۰
0
وزیر نفت از بهره‌برداری از ۶۴ طرح نیمه‌تمام و جدید اولویت‌دار صنعت نفت به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار خبر داد.

شروع عملیات اجرایی ۱۴.۳ میلیارد دلار پروژه جدید صنعت نفت

جواد اوجی گفت: وزارت نفت به‌رغم شرایط سخت تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن‌ها از جمله دشواری‌های مربوط به تأمین مالی یا تأمین بعضی تجهیزات حساس و پیچیده، از سرمایه‌گذاری در این صنعت راهبردی و پیشران اقتصاد ملی غافل نبوده است.

او افزود: بر این اساس امسال ۶۴ طرح نیمه‌تمام راکد و جدید اولویت‌دار به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر نفت تأکید کرد: روند سرمایه‌گذاری در صنعت نفت باید بدون وقفه دنبال شود و همان‌طور که قبلاً نیز بار‌ها گفته‌ام، صنعت نفت به سرمایه‌گذاری کلانی نیاز دارد و نباید از یاد ببریم که بازدهی این سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت نفت برای اقتصاد ملی از دیگر بخش‌های اقتصادی با فاصله زیادی بیشتر است.

اوجی ادامه داد: براین اساس شروع عملیات اجرایی ۱۵ طرح جدید نیز در سال جاری رقم خواهد خورد که ارزش سرمایه‌گذاری آن‌ها در مجموع ۱۴.۳ میلیارد دلار خواهد بود.

اوگفت: مجموع ارزش سرمایه‌گذاری پروژه‌هایی که امسال به بهره‌برداری می‌رسند یا عملیات اجرایی آن‌ها شروع می‌شود به ۲۸.۸ میلیارد دلار بالغ می‌شود.

وزیر نفت ادامه داد: صنعت پتروشیمی با ۲۰ پروژه کوچک و بزرگ بیشترین تعداد پروژه‌های قابل بهره‌برداری در سال جاری را دارد و شرکت ملی نفت ایران نیز بیشترین تعداد پروژه‌هایی را که عملیات اجرایی آن‌ها در سال جدید آغاز می‌شود به خود اختصاص داده است، البته از نظر ارزش سرمایه‌گذاری وضع متفاوت است و به‌ترتیب بالاترین ارزش پروژه‌های قابل بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی به شرکت ملی نفت ایران و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اختصاص دارد.

اوجی اضافه کرد: این پروژه‌ها با هدف افزایش تولید نفت و گاز، افزایش ظرفیت پالایشی کشور، افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی اجرا می‌شوند.

او با اشاره به رشد اقتصادی ۱۵.۴ درصدی بخش نفت در پاییز ۱۴۰۱ که عملاً بخش مهمی از بار رشد اقتصادی کشور را به تنهایی به دوش کشیده است، گفت: همان‌طور که سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعت نفت بالاترین بازدهی را برای اقتصاد ملی دارد و بخش مهمی از رشد اقتصادی مثبت سال گذشته ناشی از رشد بخش نفت بوده است، عدم سرمایه‌گذاری در این بخش هم قطعاً به کُند شدن رشد اقتصادی و ایجاد چالش‌های مهمی منجر خواهد شد و به همین دلیل همه دستگاه‌های مسئول در کشور باید در جهت تسهیل‌گری سرمایه‌گذاری در این بخش گام‌های جدی بردارند و کمک کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: