April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۹۸۳۲۷
۱۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
0
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: فعال‌سازی اعضای هیات علمی خاموش، در دستور کار معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت قرار گرفته است.

فعال‌سازی اعضای هیات علمی خاموش یکی از راهکارهای افزایش تولید علم

پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص مرجعیت علمی در کشور گفت: در حال حاضر ۲۰۰۰ هیات علمی خاموش با یک یا صفر مقاله داریم که اغلب مربوط به بخش بالین هستند که به دلیل ماهیت کارشان تمایلی به مقاله نویسی ندارند. ولی اگر ۵۰ درصد از این افراد یک مقاله در سال منتشر کنند روند تولید علم در کشور رشد و شتاب قابل توجهی را تجربه می‌کند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به سرعت و شتاب تولید علم در کشور و منطقه پیش بینی آینده را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: باید سیاست‌گذاری پژوهش و افزایش انگیزه اعضای هیات علمی خاموش در اولویت راهکار‌های پیشنهادی جهت توسعه تولید علم باشد.

وی ادامه داد: طبق تحلیلی که از اعضای هیات علمی که با صفر یا یک مقاله دارند، انجام شده است. مشخص شد اغلب اساتید بالینی جزو خاموش‌ها هستند که به دلیل ماهیت فعالیت‌هایشان تولیدات علمی یک یا صفر دارند. این افراد نیازمند مشوق‌های همکاری مانند گرنت و اعتبار پژوهشی هستند.

پناهی اختصاص بودجه ویژه به دانشگاه‌هایی که برنامه موفقی در کاهش تعداد اعضای هیات علمی خاموش دارند را به عنوان یک راهکار پیشنهادی مطرح کرد و در ادامه به طرح دیگر پیشنهادات پرداخت و اظهار کرد: ارائه فرصت مطالعاتی یک ساله به اعضای هیات علمی دارای صفر یا یک مقاله جهت برون رفت از شرایط موجود، برگزاری همایش مشترک با معاونت آموزشی با اعضای هیات علمی خاموش، استفاده از پتانسیل هیات علمی پژوهشی و دانشجویان دکترای پژوهش محور جهت همکاری با این گروه، بررسی و نظارت بر اجرای مفاد آیین‌نامه رکود علمی در دانشگاه‌ها، ایجاد ارتباط و همکاری بین اعضای هیات علمی علوم پایه و بالین، اصلاح قوانین جذب هیات علمی از جمله راهکار‌هایی است که برای فعال ساختن این گروه از افراد لازم به نظر می‌رسد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: