April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
در مصاحبه با مدیر امور بین الملل و خزانه داری بانک صنعت و معدن مطرح شد؛
کد خبر: ۳۹۹۹۳۲
۱۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
0
نظر به اهمیت بخش بین الملل و خزانه داری و تعدد وظایفی که بر عهده این بخش مهم و حیاتی در بانک صنعت و معدن قرار دارد و برای آشنایی با نحوه عملکرد این مدیریت، روابط عمومی بانک صنعت و معدن در مصاحبه با آتوسا نگاهی شیرازی مدیر امور بین الملل و خزانه داری این بانک در خصوص عملکرد سال ۱۴۰۱ و اهم برنامه‌ها و سیاست‌های این مدیریت در سال ۱۴۰۲ و در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم، رشد تولید» به گفتگو نشسته است که مشروح آن در ادامه می آید؛

آتوسا نگاهی شیرازی: از ایده ها و تجارب سازنده برای پیشبرد اهداف و سیاست های بانك بهره می بریم

در ابتدا در مورد وظایف و فرآیند‌های مدیریت تحت سرپرستی شرح مختصری ارائه بفرمایید؟
سیاستگذاری و برنامه ریزی در امور ارزی بانک‌ها در قالب خط مشی‌های تعیین شده از سوی بانک مرکزی ج. ا. ا؛ و هیأت مدیره هر بانک، تهیه، تدوین و ابلاغ بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های ارزی، بررسی و پاسخ گویی به ابهامات استعلام‌های دریافتی از واحد‌های ارزی و شعب، نظارت بر اعطای تسهیلات از محل حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی و صدور مجوز گشایش اعتبار اسنادی مربوطه، بررسی، تهیه و تنظیم قرارداد‌های تأمین مالی (فاینانس و ریفاینانس) و منابع ارزی داخلی بانک‌ها و صدور مجوز گشایش اعتبار از محل منابع مذکور، برقراری روابط کارگزاری به منظور تسهیل مناسبات بانکی برای ارائه خدمات بانکی بین المللی به مشتریان، صدور ضمانتنامه‌های ارزی و مدیریت ویرایش سامانه اطلاعات ثبت سفارشات و تخصیص ارز در تعامل با بانک مرکزی از وظایف بخش بین الملل در بانک‌ها می‌باشد.

 

همچنین مدیریت وجوه نقد بانک ها، مدیریت و انجام امور مربوط به نظام جامع پرداخت، حضور مستمر در بازار بین بانکی ریالی، مدیریت و انجام امور مربوط به سامانه چکاوک، چک‌های مسافرتی و اوراق بهادار، مدیریت و نظارت بر نقل و انتقال وجوه از درگاه اینترنت، مدیریت و نظارت بر کلیه امور اجرایی حساب‌های جاری و سیستم شتاب بانک، کنترل و نظارت بر امور مراودات مشتریان و رفع اختلافات احتمالی در حساب‌های متمرکز بانک ها، خرید و فروش ارز و مبادلات ارزی، انجام حوالجات ارزی، مدیریت وجوه حساب‌های نسترو از جمله مسؤلیت‌هایی است که به عهده بخش خزانه داری بانک‌ها می‌باشد.

در خصوص اهم فعالیت‌ها و اقدامات انجام شده در مدیریت امور بین الملل و خزانه داری به منظور تحقق شعار سال ۱۴۰۲، سیاست‌های کلان دولت و اجرای برنامه راهبردی بانک توضیح بفرمایید؟


مدیریت امور بین الملل و خزانه داری دارای دو اداره خزانه داری و بین الملل بوده که اهم فرایند‌های کاری هر کدام از آن‌ها که به صورت مستمر در طی سال انجام می‌شود، به شرح ذیل می‌باشد.


اداره خزانه داری وظیفه انجام پرداخت‌های ارزی و ریالی بانک را بر عهده دارد همچنین مجموعه اقداماتی نیز جهت کنترل اضافه برداشت (یکی از عوامل اصلی تورم) از بانک مرکزی انجام داده که عمده این فعالیت‌ها شامل تامین منابع از بازار بین بانکی، شرکت در عملیات ریپو بانک مرکزی، مدیریت پرداخت‌های درگاه‌های پرداخت (شامل ساتنا، پایا و …)، اجرای دقیق بخشنامه‌های بانک مرکزی در خصوص اعتبارگیری روزانه، اعلام وثایق مورد قبول بانک مرکزی در اجرای شیوه نامه اخذ وثیقه و مذاکرات تلفنی متعدد با شعب سراسر کشور در خصوص جذب منابع است.


در اداره خزانه داری علاوه بر فعالیت‌های انجام شده مدیریت و کنترل سامانه‌های پرداخت ریالی از جمله ساتنا، پایا، چکاوک، شتاب، دریافت و پرداخت وجوه نقد بین شعب و خزانه مرکزی، مدیریت خزانه اسناد و نگهداری از اوراق و اسناد بهادار، عملیات سپرده گیری و سپرده گذاری ریالی و ارزی بین بانک‌ها و بانک مرکزی، عملیات بازار باز، خرید و فروش ارز و مبادلات ارزی، انجام حوالجات ارزی، مدیریت وجوه حساب‌های نسترو، مدیریت و حسابداری قرارداد‌های ریالی و ارزی صندوق توسعه ملی و … نیز انجام می‌شود.


همچنین در اداره بین الملل فعالیت‌هایی شامل سوئیفت و سپام ارزی که وظیفه دریافت و ارسال پیام‌های مالی و غیر مالی بین بانکی را به عهده دارند و روابط کارگزاری به معنای برقراری و حفظ روابط کارگزاری با بانک‌های خارجی، گشایش اعتبارات اسنادی از محل فاینانس خارجی، معامله اسناد و باز پرداخت هزینه‌ها و اقساط تسهیلات فاینانس برای پروژه‌های کشور، صدور انواع ضمانت نامه‌ای ارزی متقابل و صادراتی، پشتیبانی درنا و پرتال ارزی، ابلاغ بخشنامه‌های ارزی بانک مرکزی، مشاوره و پشتیبانی شعب ارزی، پایش عملکرد رفع تعهدات گمرکی بانک و … نیز به صورت مستمر انجام می‌شود.

مدیریت امور بین الملل و خزانه داری چه برنامه‌ها و سیاست‌هایی جهت تحقق شعار سال «مهارتورم و رشد تولید» و سیاست‌های کلان دولت و اجرای برنامه راهبردی در سال ۱۴۰۲ در دست انجام دارد؟


با توجه به ماهیت اداره خزانه داری به عنوان واحد پشتیبانی کننده واحد‌های اصلی، تمرکز این اداره بر بهبود و ارتقاء سطح خدمات رسانی به واحد‌های داخلی بانک بوده است تا واحد‌هایی که مستقیماً با واحد‌های تولیدی و مشتریان در ارتباط هستند بتوانند به نحو مطلوبی وظیفه حمایتی خود را در رفع مشکلات تولیدکنندگان و کارآفرینان و پشتیبانی همه جانبه از آنان به انجام برسانند؛ لذا در بخش خزانه داری رایزنی با بانک‌های داخلی و خارجی جهت بهره برداری از مزیت‌های ارتباطی و افتتاح حساب‌ها متقابل جهت سهولت انجام نقل و انقالات ارزی مشتریان در راستای تامین مواد اولیه واحد‌های تولیدی در کمترین زمان ممکن و عدم وقفه در کار واحد‌های تولیدی، برگزاری جلسات متعدد با بانک مرکزی نیز جهت اعطای تسهیلات ویژه به تولیدکنندگان و مشتریان بانک صنعت و معدن در خصوص بازپرداخت اقساط تسهیلات اعطایی با عاملیت این بانک در راستای کاهش هزینه‌های واحد‌های تولیدی در مورد بازپرداخت سپرده‌های جزء دال، افزایش قابل توجه خرید ارز‌های تراستی و نیمایی از بانک مرکزی جهت ارسال حواله‌های مشتریان با نرخ‌های کمتر از صرافی و کاهش هزینه و زمان معطلی ارسال حوالجات مشتریان در جهت تامین مواد اولیه ارزانتر واحد‌های تولیدی در شرایط سخت تحریم، رایزنی با صرافی‌های مختلف جهت تبدیل، انتقال و جایجایی ارز مربوط به اعتبارات و فاینانس‌های بانک و تامین نیاز‌های ارزی واحد‌های تولیدی از جمله اقداماتی بوده است که در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۲ به انجام رسیده و خواهد رسید.


در بخش بین الملل نیز تلاش در جهت توسعه روابط کارگزاری بانکی جهت توسعه ظرفیت نقل و انتقالات بانکی، تلاش در راستای پشتیبانی و آموزش صحیح همکاران ارزی جهت ارائه خدمات موثر ارزی به مشتریان، پیگیری موارد تخصیص ارز از اداره تخصیص ارز بانک مرکزی ج. ا. ا جهت تخصیص به موقع ارز، تلاش در راستای تخصیص و استفاده بهینه طرح زیربنایی (فولاد، ریلی، نیرو …) از تسهیلات فاینانس خارجی، تلاش در راستای رسیدگی مؤثر و کارا به امور رفع تعهدات ارزی گمرکی و ارجاع موارد تخلف به نهاد‌های نظارتی نظیر تعزیرات و دادستانی و پیگیری تهیه و تولید سامانه‌های نرم افزاری مورد نیاز مجموعه اقداماتی است که در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۲ به انجام رسیده و خواهد رسید.



آیا در مسیر فعالیت با چالش‌ها و موانعی مواجه هستید؟ برای برون رفت از این مشکلات چه راه حل‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟


در بخش ارزی به دلیل تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و بانکی، دسترسی به منابع ارزی با مشکلاتی روبرو بوده که با توجه به حجم بسیار زیاد تعهدات ارزی بانک، اداره خزانه داری در تخصیص و ساماندهی وجوه در دسترس می‌بایست مدیریت متمرکز و یکپارچه داشته باشد و برای این مهم نیازمند اراده جدی تمامی کارکنان بانک و همکاری بانک مرکزی جهت ساماندهی و در صورت امکان تبدیل تعهدات ارزی بانک است که عمدتاً نیز به طرح‌های زیر بنایی و صنعتی کشور اختصاص یافته است.

انتظار از مشتریان، همکاران ستاد و شعب در تحقق موارد یادشده چیست؟ همچنین به عنوان سخن آخر اگر توصیه و پیشنهادی برای همکاران دارید بفرمایید؟


برای حل مشکلات فعلی افکار و ایده‌ها وابزار‌های قدیمی کارآمد نیستند و برای بهبود شرایط و گذر از موانع موجود می‌بایست علاوه بر مسؤلانه‌تر عمل کردن و استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند کردن فعالیت‌ها ضمن ارتقاء بهره وری نیاز‌های مشتریان را به موقع برطرف کنیم.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: