April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۱۷۸۰
۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
برای حل معضل مسکن راهی جز الحاق زمین به شهر‌ها نداریم و وزارت راه و شهرسازی باید موانع را برطرف سازد.

راه‌ حل اصولی مسئله مسکن الحاق زمین به محدوده شهرهاست

بازار مسکن طی سال‌های اخیر با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کند و معضلات آن دیگر بر کسی پوشیده نیست. حل مشکل مسکن به‌تنهایی، حل مشکل دائم معیشت مردم است. در حال حاضر زن و مرد اگر مسکن نداشته باشند و به صورت دو شیفت با هم کار کنند، نمی‌توانند اجاره‌خانه را بدهند.

کمبود عرضه مسکن در کشور

یافتن راهکار برای حل مشکلات مسکن در گرو شناخت مشکلات آن است که به نظر می‌آید مسئولان در سال‌های گذشته و در برخی موارد تشخیص درستی از آن نداشته‌اند.

یکی از این مشکلات اصلی مسکن که کارشناسان و انبوه‌سازان زیادی به آن می‌پردازند کمبود عرضه در بازار و نبود واحد کافی برای اجاره یا خرید است که خود دو وجه گوناگون دارد؛ انباشت واحد‌های خالی که سال‌هاست بدون استفاده مانده و مشکلات ساخت در کشور.

عرضه خانه‌های خالی در بازار

فصل معاملات امسال شروعی آشفته و نابسامان داشت. دیگر علاوه بر مشکل مردم در زمینه خرید مسکن در چند کلانشهر مانند تهران و رشت، بسیاری از مستاجران دیگر قادر به تمدید قرارداد خود نبودند و هزاران خانوار در کشور برای یافتن خانه‌ای متناسب با بودجه خود سرگردان شدند.

دولت در این شرایط تصمیم گرفت قانون مالیات بر خانه‌های خالی را بار دیگر به اجرا درآورد. پیشینه مالیات بر خانه‌‍ های خالی به دهه‌ها قبل بازمی‌گردد و همین شاهدی بر پیشینه کهنه مشکلات بازار مسکن در ایران است.

البته تفکری که در خصوص این واحد‌ها داشت مبنی بر این بود که خانه‌های خالی عمدتا در شمال شهر واقع شده‌اند، مالک شخصی و متراژ دارند، بنابراین عرضه آن‌ها نمی‌تواند تاثیر چندانی بر بازار مسکن و اجاره داشته باشد. 

 

حسینعلی حاجی دلیگانی مجلس شورای اسلامی درباره مشکل مسکن در کشور گفت: مجلس در خصوص تولید مسکن از عملکرد دولت رضایت ندارد، چون از یک سو، نهضت ملی مسکن متناسب با قانون جهش ملی مسکن عملیاتی نشده و از دیگر سو، شرایط نابسامان مسکن در کف جامعه قابل مشاهده بوده و مردم واقعا در این مسئله مشکل دارند.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس ادامه داد: حرف ما این نیست که دولت خود بیاید و خانه بسازد. ما معتقدیم وظیفه دولت تسهیل‌گری و فراهم‌کردن زمینه ساخت مسکن و ایجاد مقدمات است که متاسفانه کارنامه دولت و وزارت راه و شهرسازی در این خصوص ضعیف بوده و در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است.

دلیگانی تصریح کرد: استفاده از ظرفیت بافت فرسوده به عنوان بخشی از تامین کسری مسکن خوب است، اما اینکه بخواهیم تمام بار ساخت و تامین کسری مسکن را بر دوش بازسازی بافت فرسوده بگذاریم، شدنی نیست. از طرفی شرایط بخش قابل توجهی از شهر‌ها و روستا‌های ما با تعریفی که وزارت راه و شهرسازی از بافت فرسوده دارد، هماهنگ نیست در نتیجه این مناطق مشمول طرح‌های بازسازی بافت فرسوده نخواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه راه حل اصولی مشکل مسکن الحاق زمین به محدوده شهر‌هاست، اظهار کرد: هدف از بازسازی بافت فرسوده استفاده از مناطقی است که دارای زیرساخت لازم بوده و با بهسازی دوباره می‌توان از آن استفاده کرد، اما اینکه دولت بخواهد تمام تمرکز و سرمایه‌گذاری خود و وزارت راه و شهرسازی را بر این موضوع بگذارد، درست نیست.

نماینده مردم شاهین‌شهر، میمه و برخوار در مجلس بیان کرد: برخی از مناطق در بافت فرسوده وجود دارند که خالی از سکنه بوده و یا پهنه‌هایی در شهر‌های بزرگ وجود دارد که می‌توان با یک تقسیم‌بندی صحیح در معابرشان، آن مناطق را تبدیل به نقاط کارآمد کرد، اما همه ظرفیت بافت فرسوده در مجموع ۲۰ درصد نیاز به مسکن کشور را می‌تواند شامل شود و برای تامین ۸۰ درصد مابقی باید به سمت الحاق زمین و توسعه افقی شهر‌ها حرکت کنیم.

عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: در حقیقت با نگاه به شرایط متوجه می‌شویم برای حل معضل مسکن کشور راهی جز الحاق زمین به شهر‌ها نداریم و وزارت راه و شهرسازی باید موانع را برطرف سازد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: