April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
دهقان کیا از جریمه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی بانک رفاه کارگران از سوی وزارت اقتصاد انتقاد کرد
کد خبر: ۴۰۲۰۲۸
۲۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
0
رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران با انتقاد از تصمیمات دولت علیه بانک رفاه کارگران گفت: دوست باید دست خود را از جیب سازمان تامین اجتماعی بیرون بیاورد.

بانک رفاه خط قرمز کارگران و بازنشستگان

علی دهقانکیا با انتقاد شدید از دست اندازی دولت به اموال سازمان تامین اجتماعی گفت: مقام معظم رهبری در ۲۱ فروردین ۱۴۰۱ سیاست‌های کلان تامین اجتماعی را به سران قوا و مجمع تشخیص ابلاغ کردند که در سیاست‌های تامین اجتماعی ابلاغی، بر رفاه عمومی و کاهش خط فقر تاکید شد. وی با یادآوری اینکه در ابلاغیه تامین اجتماعی در مورد وضعیت صندوق‌ها به ویژه سازمان تامین اجتماعی سیاست گذاری شد گفت: مقام معظم رهبری در این ابلاغیه تاکید کردند که اموال سازمان تامین اجتماعی متعل به بیمه پردازان است، بنابراین هیچکس حق ندارد به اموال تامین اجتماعی دست درازی کند یا چشم طمع به آن داشته باشد.

حفظ اموال تامین اجتماعی

رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران با اعلام اینکه بر اساس سیاستگذاری‌های مقام معظم رهبری، اموال سازمان تامین اجتماعی نه تنها باید حفظ، بلکه باید بروز شود گفت: مقام معظم رهبری در دهه ۸۰ نیز هنگام ابلاغ سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی به سران قوا، سیاست‌های کلی خصوصی‌سازی را ابلاغ کردند که در آن‌ها نیز تکلیف سازمان تامین اجتماعی روشن شده بود. وی با یادآوری اینکه بر اساس ابلاغیه مقام معظم رهبری، دولت باید نسبت به خصوصی‌سازی اموال دولتی و کاهش دخالت دولت در اقتصاد عمل کند گفت: هرگز مقام معظم رهبری بر دست اندازی دولت بر اموال شخصی و نهاد‌های عمومی غیردولتی فرمان ندادند. دهقان کیا با یادآوری اینکه بر اساس احکام تعیین شده در سال ۱۳۷۵ سازمان تامین اجتماعی یک نهاد عمومی غیر دولتی است گفت: بر اساس قانون، هیچ بخشی از زیر مجموعه‌های سازمان تامین اجتماعی، به دولت ربط ندارد و دولت نباید برای آن‌ها تصمیم گیری کند.

خیال خام دولت

وی با انتقاد شدید از خیال خام دولت برای واگذاری بانک رفاه کارگران و غارت سرمایه‌های آن با عنوان جریمه گفت: بانک رفاه کارگران زیر مجموعه سازمان تامین اجتماعی و یک نهاد عمومی غیرولتی است، بنابر این دولت حق ندارد در مورد بانک رفاه کارگران تصمیم گیری کند یا آن را از حیطه اختیارات سازمان تامین اجتماعی خارج یا واگذار کند. رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران با اعلام اینکه سازمان تامین اجتماعی بیش از ۴۰ میلیون جمعیت کشور را تحت پوشش بیمه‌ای و درمانی دارد گفت: هنگامی که یک سازمان بدین گستردگی برای بیش از نیمی از جمعیت کشور خدمات می‌دهد و ناچار گردش مالی بسیار گسترده‌ای دارد، آیا نباید برای خود یک بانک مستقل داشته باشد.

تصمیمات خلق الساعه دولت

وی با انتقاد از رفتار‌های دولت و تصمیمات خلق الساعه‌ای که وزارت اقتصاد برای بانک رفاه می‌گیرد گفت: در شرایطی که مقام معظم رهبری بر استقلال سازمان تامین اجتماعی و زیر مجموعه‌های آن تاکید کرده‌اند، چه دلیلی دارد که وزارت اقتصاد و دولت اصرار بر دخالت و مصادره بانک رفاه کارگران داشته باشند. دهقان کیا خطاب به دولتمردان گفت: به چه حقی به خودتان اجازه می‌دهید اموال مردم را بفروشید؟ مگر نمی‌دانید بانک رفاه کارگران از حق بیمه‌های کارگران و بازنشستگان تهیه شده و دولت هیچ حقی نسبت به آن ندارد، که اگر این درک را هم ندارید که فاجعه است.

دخالت به بهانه مدیریت

وی با ابراز تاسف از اینکه وزارت اقتصاد به بهانه مدیریت، در حال دخالت و دست اندازی به اموال کارگران در بانک رفاه کارگران است گفت: هرچند معتقد هستیم وزارت اقتصاد حق ندارد بر اموال کارگران و بازنشستگان در بانک رفاه مدیریت کند، اما متاسفانه اصرار دولت بر دخالت در تامین اجتماعی، چیزی نیست که فراموش شدنی باشد، به نوعی که در تمامی سال‌های گذشته، دولت نسبت به تعیین مدیرعامل، هیات مدیره و هیات امنای سازمان تامین اجتماعی نیز دخالت و اعمال نفوذ کرده است.

چشم طمع دولت

رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران با تاکید بر اینکه دولت چشم طمع به سازمان تامین اجتماعی دوخته است گفت: از آنجا که دولت نمی‌تواند به صورت مستقیم اموال کارگران و بازنشستگان را به یغما ببرد، در قالب مسائلی همچون مدیریت بانک رفاه، سود یا دارایی سازمان تامین اجتماعی را مال خود می‌کند. وی با اعلام اینکه اکنون دولت مدیریت ۶۷ درصد بانک رفاه کارگران را در اختیار دارد گفت: از آنجا که مدیریت کلان در اختیار دولت است، هر تصمیمی که می‌خواهد، برای اموال و سرمایه‌های کارگران و بازنشستگان می‌گیرد.

جریمه یا غارت

دهقان کیا با اعلام اینکه دولت حکم کرده سازمان تامین اجتماعی باید بانک رفاه را واگذار کند گفت: اکنون به خاطر اینکه سازمان تامین اجتماعی و البته کارگران و بازنشستگان مخالف واگذاری بانک رفاه هستند و این مخالفت نیز قانونی است، دولت حکم کرده حدود ۲۰۰۰ میلیارد تومان به عنوان جریمه از بانک رفاه کارگران بگیرد و غارت اموال کارگران و بازنشستگان را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرده، این در حالی است که دولت نمی‌داند سازمان تامین اجتماعی و بانک رفاه، خط قرمز کارگران و بازنشستگان است. وی جریمه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی بانک رفاه را مصداق بارز غارت اموال کارگران و بازنشستگان دانست و گفت: این چه دولتی است که به اموال کارگران و بازنشستگان چشم طمع دارد و با ابزار‌ها و بهانه‌های مختلف، کسری بودجه خود را با اموال و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان جبران می‌کند.

دستمزد پایین و گرانی بالا

رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران از نامه نگاری‌ها و شکایت‌های بسیاری خبر داد که علیه دولت مطرح شده و گفت: سال‌هاست سعی می‌کنیم ارتباط جامعه کارگری و بازنشستگان با دولت مناسب باشد، اما در تمامی این سال‌ها دولت به اشکال و بهانه‌های مختلف اموال و دارایی‌های کارگران و بازنشستگان را به یغما برده، سیاست غلطی که همچنان نیز ادامه دارد. وی با انتقاد از اینکه دولت سیزدهم با شعار دولت مردمی، از مردم رای گرفته است گفت: تا به امروز دولت مردمی هیچ کاری برای رفاه حال مردم انجام نداده، که تورم ۱۰۰ درصدی، گرانی، تورم، دستمزد‌های پایین و سفره‌های خالی دلایل قطعی برای اثبات این ادعاست.

بی اعتمادی جایگزین اعتماد

دهقان کیا از رفتار‌های سوال برانگیز دولت که باعث بی اعتمادی مردم می‌شود خبر داد و گفت: متاسفانه دولت با تصمیمات سوال برانگیزی که برای سازمان تامین اجتماعی و بانک رفاه که متعلق به کارگران و بازنشستگان به عنوان اکثریت مردم است، می‌گیرد، باعث بی اعتمادی به دولت شده و کارگران و بازنشستگان نگران این هستند که دولت به دنبال مال خود کردن اموال بخش بزرگی از جامعه است. وی با تاکید بر اینکه دیگر تحمل رفتار‌های دولت در راستای غارت اموال کارگران و بازنشستگان را نداریم گفت: دیگر بهانه‌ای برای سکوت در برابر رفتار دولت علیه سازمان تامین اجتماعی باقی نمی‌ماند و از این پس با تمام توان نسبت به رفتار‌های دولت افشاگری می‌کنیم تا مردم بدانند دولت مدعی مردمی بودن، چه بلایی بر سر اموال کارگران و بازنشستگان می‌آورد.

 

بیشتر بخوانید:

خشم بازنشستگان از قانون گریزی دولت


فریاد از دستمزد غیر منطقی

رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران با اشاره به افزایش غیر منطقی دستمزد کارگران و افزایش حقوق بازنشستگان گفت: در شرایطی که بخش بزرگی از جامعه را کارگران و بازنشستگان تشکیل می‌دهند، دولت به عنوان تاثیرگذارترین بخش شورای عالی کار در افزایش دستمزد، معیشت کارگران و بازنشستگان را نادیده گرفت. وی افزایش ۲۷ درصدی حداقل دستمزد را مغایر قوانین جاری کشور دانست و گفت: در حالی که تورم اعلامی از سوی بانک مرکزی بیش از ۵۰ درصد بود، چه دلیلی دارد که شورای عالی کار به سرکردگی وزارت کار و همسویی با کارفرمایان، تصمیمی می‌گیرد که سفره کارگران و بازنشستگان را خالی‌تر از سال گذشته می‌کند. دهقان کیا با اعلام اینکه افزایش دستمزد مطابق بند یک و ۲ ماده ۴۱ قانون کار صورت می‌گیرد گفت: بند یک بر تورم بالای ۵۰ درصد و بند ۲ بر سبد معیشت ۱۴ میلیون تومانی تاکید دارد، دولتمردان پاسخ دهند که افزایش ۲۷ درصدی دستمزد، مطابق کدام یک از این قوانین بوده است؟ وی در واکنش به اینکه نمایندگان کارگری حاضر در شورای عالی کار افزایش دستمزد را پذیرفته‌اند گفت: واقعیت این است که نمایندگان کارگری در شورای عالی کار تحت فشار بودند، اما این فشار ربطی به کارگران و بازنشستگان ندارد، زیرا نتیجه تصمیم شورای عالی کار، سفره‌های خالی و فقر روزافزون کارگران و بازنشستگان بوده است.


شکایت از قانونگریزی

رییس کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیر تهران از شکایت کانون بازنشستگان به محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: وقتی دولت هنگام افزایش دستمزد قانون را رعایت نمی‌کند و حتی زیر پا می‌گذارد و با تصویب جریمه ۲۰۰۰ میلیارد تومانی چشم طمع به اموال کارگران و بازنشستگان دارد، غیر از شکایت به عالی‌ترین دستگاه قانونگذاری کشور کار دیگری از دست ما بر نمی‌آید. دهقان کیا با اعلام اینکه قالیباف قول داده بود تکلیف بانک رفاه و افزایش دستمزد کارگران را روشن کند گفت: متاسفانه تا امروز مجلس نیز به عنوان نهاد ناظر بر اجرای قانون، هیچ واکنشی به قانون گریزی‌های دولت نشان نداده و مجلس با دولت در یک مسیر علیه کارگران و بازنشستگان حرکت می‌کنند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: