April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۲۱۷۸
۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۰
0
سرهنگ محبت خانی گفت: مبارزه با قاچاق حیات وحش به جد در دستور یگان حفاظت محیط زیست قرارگرفته است.

مبارزه با قاچاق حیات وحش به صورت زنده و تاکسی درمی/ ۷ باند قاچاق حیوان شناسایی و منهدم شد

سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور اظهار کرد:یکی از موضوعاتی که در دستور وظایف یگان حفاظت محیط زیست قرارگرفته مبارزه با قاچاق حیات وحش به صورت زنده و تاکسی درمی است. در هر دو حالت جا به جایی حیات وحش جرم محسوب می‌شود و محیط بان‌ها با این موضوع مقابله می‌کنند. در ۵ ماه اخیر به صورت داخلی و خارجی (خارج کردن از کشور) به صورت زنده و تاکسی درمی در فضای مجازی ۷ باند قاچاق حیوان را شناسایی و منهدم کردیم.

محبت خانی گفت: در بحث فروش حقیقی نیز در کنار مرزبانی نیروی انتظامی حدود ۱۷ مورد دستگیری داشتیم که ۵ مورد تاکسی درمی بوده و ۱۲ مورد حیوانات زنده بوده اند. دو مورد نیز قاچاق به خارج از کشور داشتیم که شامل پرنده‌های شکاری می‌شود. این نوع فروش مورد علاقه کشور‌های عربی و خلیج نشین هاست، زیرا برای این نوع حیوانات پول بسیار خوبی می‌دهند. به همین دلیل است قاچاقچیان به این مورد علاقه بیشتر نشان می‌دهند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد:محیط بانان به طور دائمی در حال رصد و بررسی این موارد در فضای مجازی و حقیقی بوده و به کمک مقام‌های نظامی و امنیتی اقدامات لازم برای مقابله با هرگونه جرم در این زمینه انجام خواهند داد.

او از مردم درخواست کرد: مردم نیز هر موردی در زمینه قاچاق حیات وحش مشاهده کردند می‌توانند با محیط زیست استان خود تماس گرفته و موضوع را اطلاع دهند. سامانه ۱۵۴۰ به صورت شبانه روزی نیز آماده دریافت گزارشات مردمی است.

نقش محیط بانان در زمینه دفاع از حیوانات

محبت خانی بیان کرد:محیط بان ضابط خاص دادگستری در حوزه شرح وظایف خود بوده و یکی از این وظایف آن‌ها حفظ حیات وحش است. به طور کلی برای هرگونه جانوری یک جرم متناسب با آن گونه مشخص شده است و درکنار این جریمه حبس نیز برای مجرم درنظر گرفته می‌شود. در این میان محیط بان می‌تواند با مشاهده جرایم در زمینه حیات وحش به موضوع ورود کرده و در صورت غیر مشهود بودن می‌تواند با دریافت دستور از مقام قضایی نسبت به پیگیری موضوع اقدام کند.

موضوع قاچاق کاهش یافته یا تغییری نکرده؟

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت:آمار‌های ما حاکی از این است که وضعیت شکار‌های غیرمجاز کمتر شده و علت آن صرفا حضور محیط بان نیست و مردم و رسانه‌ها نیز در این میان بسیار موثر بودند. حساسیت مردم به موضوعات محیط زیستی بسیار بالا رفته و این موضوع بر کاهش شکار غیرمجاز تاثیر داشته است. آمار‌ها در زمینه قاچاق نیز نشان می‌دهد این موضوع کاهش پیدا کرده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: