April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۲۸۰۳
۱۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۰
0
ناسا تصاویری عجیب شبیه به عنکبوت را از سطح مریخ به نمایش گذاشت.
نمایش تصاویر شبیه عنکبوت از سطح مریخ

درحالی‌که همه ما می‌دانیم هیچ‌گونه عنکبوتی در مریخ وجود ندارد، اما ظاهراً سطح سیاره سرخ ویژگی‌هایی دیدنی دارد که شبیه به «عنکبوت» به‌نظر می‌رسند. درواقع مدارگرد شناسایی (Reconnaissance) مریخ ناسا تصویری از ویژگی‌ها و ساختار عجیب‌و‌غریب سطح این سیاره را به اشتراک گذاشته است که دانشمندان از آن به‌عنوان Araneiform به‌معنای «عنکبوت‌مانند» یاد می‌کنند.

تصویر ارائه‌شده توسط MRO با دوربین HiRise ابزار ناسا گرفته شده است. HiRise توسط یک تیم مستقر در «دانشگاه آریزونا» مدیریت می‌شود که تصاویر مهم آرشیو دوربین را بررسی می‌کند. در تصویر حاضر شاهد یکی از دهانه‌های مریخ با دو ویژگی قابل‌توجه هستیم. ویژگی اول شامل تشکیلاتی می‌شود که شبیه به دسته‌ای از عنکبوت‌هاست و ویژگی دوم نیز اشکال هندسی چند‌ضلعی است که شبیه به یک گل خشک‌شده به‌نظر می‌رسد. (در تصویر پایین اشکال چند‌ضلعی در مرکز تصویر و ساختار شبیه به عنکبوت در اطراف آن دیده می‌شود).

تصاویر شبیه عنکبوت از سطح مریخ

تیم HiRise در بیانیه خود توضیح می‌دهد: «این تصویر به‌منظور مطالعه پیرامون نحوه اثرگذاری پرتو‌های خورشید بر پدیده‌های چندضلعی و عنکبوت‌مانند در زمین‌هایی مانند این به‌دست آمده است.»

این تصویر دهانه عنکبوت‌مانند مریخ را در چشم‌انداز وسیع‌تری نشان می‌دهد.

سطح مریخ

سطح شبیه به عنکبوت در سیاره سرخ حاوی داستانی از فرایند‌های طبیعی مریخ است. در‌واقع این الگو‌ها از تصعید یخ در زیر سطح آن شکل گرفته‌اند. تصعید زمانی رخ می‌دهد که یک ماده مستقیماً از حالت جامد به گاز تبدیل می‌شود. تاکنون چشم‌انداز‌های دیگری هم در مر‌یخ به این صورت شکل گرفته است.

علاوه بر بار علمی، عکس ارائه‌شده توسط مدارگرد شناسایی مریخ ناسا زیبایی‌های شگفت‌انگیز سطح سیاره سرخ را نشان می‌دهد. تیم HiRise امیدوار است تا با بررسی و مطالعه این اشکال چندضلعی، اطلاعاتی در مورد شرایط آب‌و‌هوایی و توزیع یخ در سطح مریخ به‌دست آورد.

در چند وقت گذشته پیشرفت‌های قابل‌توجهی در‌زمینه شناخت و سفر به مریخ انجام شده است. ازجمله آن‌ها می‌توان به ابزار ماکسی (MOXIE) اشاره کرد که ماه گذشته موفق شده بود ۱۲۲ گرم اکسیژن در سیاره سرخ تولید کند. همچنین هندی‌ها با مدارگرد مانگالیان خود موفق شدند تا به اولین کشور آسیایی اوایل این ماه به مدار سیاره سرخ برسند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: