April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۳۰۱۸
۲۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۰
0
وزیر راه وشهرسازی گفت: با توافقات صورت گرفته بین ایران و آذربایجان، به زودی شاهد افزایش تعداد پروازهای بین این دو کشور خواهیم بود.

افزایش پروازهای ایران و آذربایجان در آینده نزدیک

مهرداد بذرپاش گفت: ایران راه یکی از کلان پروژه‌های دولت مردمی است و در راستای تکمیل زنجیره‌های کریدور شمال-جنوب و شرق غربی این روز‌ها در دولت تلاش وافری دارد. یکی از گذرگاه‌های اصلی که در دستور کار وزارت راه وشهرسازی بوده گذرگاه ارس است و در کشور آذربایجان برای آن حضور داشتیم.

به گفته وزیر راه وشهرسازی، در مجاورت رودخانه ارس و پل آغبند در کشور آذربایجان پلی احداث شده و همچنین جاده‌ای قرار است احداث شود و گذرگاه ارس یکی از گذرگاه‌های اصلی و راهبردی است که مورد تایید هر دو طرف بوده و عملیات اجرایی آن رسما آغاز شد.

او گفت: همچنین مقرر شد که در کنار پل آغبند خط آهنی احداث شود که از طریق آن بتوانیم مسیر ریلی را ادامه دهیم. برای ساخت خط ریلی بر روی رود ارس توافق کلی در آستارا انجام و یادداشت تفاهم نوشته شده، اگر طرف آذربایجانی آمادگی داشته باشد می‌توانیم طی امروز و فردا تفاهم‌نامه را امضا کنیم و یک مرحله به انعقاد قرارداد نزدیک شویم.

بذرپاش بیان کرد: گذرگاه اصلی از گذشته وجود داشته و این پل ظرف یک سال به اتمام خواهد رسید پایانه‌های گمرکی هم در این بخش فعالیت‌های خود را آغاز خواهند کرد.

وزیر راه وشهرسازی بیان کرد: در کنار کمیسیون مشترک جلسه‌ای هم برگزار شده و جلسه‌ای هم با رئیس جمهور آذربایجان داشته ایم که پروژه آستارا - آستارا به بهره برداری برسد تا ظرفیت ترانزیتی در این حوزه افزایش یابد.

وی بیان کرد: افزایش پرواز‌های بین دو کشور هم در راستای تعامل و رفت و آمد‌های تجاری در دستور کار قرار گرفت. از سوی دیگر هم توافقات بخش نظامی و توافقات در بخش نیرو که شامل ساخت چند سد بوده هم صورت گرفت و عملیات آبگیری چند سد شروع شده است.

بذرپاش بیان کرد: مقاوم‌سازی پل قدیمی فلزی آستارا از دیگر موضوعاتی بود که در این دیدار‌ها بررسی و مقرر شد که بازسازی و مقاوم‌سازی این پل در ایران انجام شود، اما از طرف جمهوری آذربایجان اقدامی نشده که خواستار این اقدام هستیم.

بذرپاش گفت: سد خدآفرین قابلیت آبگیری تا ٧٠٠ میلیون مترمکعب را دارد و برای رسیدن به حجم نرمال خود، باید نیروگاه در دو طرف احداث شود ضمن اینکه سد قیز قلعه سی تا سه ماه آینده قابل بهره‌برداری است و متناسب با اجرا موضوع مالی هم باید نهایی شود.

او بیان کرد: مقرر شد تعرفه ترجیحی بین دوکشور مشخص شود و لیست کالا در این حوزه نهایی شده و باوضع تعرفه ترجیحی بر کالا‌ها شاهد تجارت آسان‌تر و ارزان‌تر خواهیم بود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: