April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۱۰۴۹۲
۱۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
0
ژان خو مدیر بخش بازرگانی سفارت چین، با محمد سجاد سیاهکارزاده، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد انزلی دیدار کرده و در خصوص سازوکارهای گسترش همکاری‌های دو کشور براساس ظرفیت‌ها و مزیت‌های این منطقه به گفتگو پرداختند.

منطقه آزاد انزلی در زمینه تولیدی، بازرگانی و ترانزیت بین المللی از ظرفیت و آینده خوبی برخوردار است

تاسیس مناطق آزاد تجاری به ویژه از سه دهه پیش تاکنون در اکثریت کشور‌ها در حال توسعه با هدف جذب سرمایه‌های خارجی به عنوان موتور محرکه رشد و توسعه اقتصادی در دستور کار دولت‌ها قرار گرفته است. از دیگر اهداف ایجاد مناطق فراهم ساختن بستر مناسب در جهت افزایش تولید و صدور کالا‌های صنعتی به دنبال جذب سرمایه‌های خارجی، ایجاد اشتغال، کسب درآمد ارزی، افزایش درآمد حاصل از توریسم، تامین مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنایع، برقراری پیوند‌های صنعتی با داخل کشور، گسترش دامنه رفاه اقتصادی مردم مناطق و در نهایت کسب منافع ملی است.

مناطق آزاد بر اساس نگرش‌های برونگرایانه مبتنی بر مزیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی قابلیت دسترسی به بازار‌های مصرف با هدف گسترش صادرات شکل گرفته است. در کشور ما نیز با توجه به حضور کمرنگ اقتصاد ملی در عرصه رقابت جهانی ایجاد مناطق آزاد به عنوان عاملی موثر در جهت جبران فرصت‌های از دست رفته و توسعه صادرات ایجاد اشتغال سالم و مولد ارتقا جایگاه اقتصادی کشور و بهره‌مندی از اقتصاد رقابتی مورد توجه و تاکید سیاستگذاران نظام اقتصادی قرار گرفته است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی، جلب سرمایه گذاران خارجی در مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی را یکی از مهمترین اهداف و اولویت‌های کاری برنامه‌ای ایجاد مناطق آزاد در ایران اعلام و اظهار داشت: بخش عمده تجارت خارجی کشورمان نیز از طریق مناطق آزاد صورت می‌گیرد.

محمد سجاد سیاهکارزاده نزدیکی به تهران، کشور‌های حوزه اوراسیا، واقع شدن در کریدور‌های بین المللی و وجود دو مجتمع بندری مهم را وجوه متمایز منطقه آزاد انزلی جهت توسعه مناسبات دو کشور برشمرد و با اشاره به مناسبات دو کشور و جایگاه چین در معادلات سرمایه‌گذاری جهانی، حضور بیش از پیش سرمایه‌گذاران چینی در منطقه متبوع خود را خواستار شد.

سیاهکارزاده با تصریح بر اینکه زمینه برای حضور دیگر شرکت‌های چینی یا افزایش حجم طرح‌های سرمایه‌گذاری موجود مهیا است، افزود: علاوه بر حوزه‌های تولیدی و بازرگانی، امکان سرمایه‌گذاری چینی‌ها در حوزه‌های بندری منطقه از قبیل احداث اسکله نیز وجود دارد، موضوعی که می‌تواند زمینه فعال‌تر شدن کریدور‌های بین‌المللی عبوری از مسیر این منطقه را برای شرکت‌های چینی فرآهم نماید.

وی با اشاره به توافقنامه سازمان متبوع خود با نماینده مناطق آزاد روسیه به نمایندگی از دو کشور در جریان کمیسیون مشترک ایران و روسیه، به منظور فعال‌سازی کریدور شمال جنوب، حضور سرمایه‌گذاران چینی در این برنامه کاری همکاری منطقه‌ای را فرصت مناسبی جهت حضور بیشتر شرکت‌های چینی در مسیر فعال‌سازی راهگذر مزبور ارزیابی کرد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه در آینده نزدیک خط ریل سراسری ایران به مجتمع بندری کاسپین این منطقه وصل می‌شود، اضافه کرد: با بهره‌برداری از این طرح زیرساختی شاهد مهیا شدن دسترسی تجار به حمل و نقل ریلی ارزان قیمت و گسترش مناسبات بین منطقه‌ای با محوریت منطقه آزاد انزلی خواهیم بود.

سیاهکارزاده خواستار همکاری بیش از پیش دولت جمهوری خلق چین در مسیر تسهیل حمل و نقل کالا از مسیر کریدور چین قزاقستان ایران که از سوی منطقه آزاد انزلی ایجاد گردیده، شد و گفت: کاهش هزینه‌های انتقال کالا مابین شرق و غرب آسیا و افزایش همکاری‌ها میان کشور‌های عضو اتحادیه‌های بین‌المللی‌ای که دو کشور عضو آن هستند از مهمترین دستاورد‌های این همکاری محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه جهت توسعه همکاری‌های دوجانبه در برخی رویداد‌های سرمایه‌گذاری چین شرکت کرده‌ایم، آمادگی سازمان متبوع خود را برای تشکیل وبینار و جلسات آنلاین برای بررسی بسته‌های سرمایه‌گذاری این منطقه بیان نموده و از سفیر چین برای بازدید از نخستین منطقه آزاد شمال ایران دعوت به عمل آورد.

مدیر سرمایه گذاری سفارت جمهوری خلق چین با بیان اینکه بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های منطقه آزاد انزلی برای امکان سنجی فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری و آشنایی با شرکت‌های چینی فعال در سطح منطقه، از مهمترین دلایل حضور در منطقه آزاد انزلی است، افزود: اقبال سرمایه‌گذاران ایرانی و خارجی به منطقه آزاد انزلی بیانگر عملکرد مناسب مدیران این منطقه بوده، که قابل تقدیر است.

ژان خو با تصریح بر اینکه منطقه آزاد انزلی در زمینه تولیدی، بازرگانی و ترانزیت بین‌المللی از ظرفیت و آینده خوبی برخوردار است، گفت: عملکرد منطقه آزاد انزلی در شاخص‌های توسعه‌ای، ایجاد و تکمیل زیرساختها، میزان و کیفیت بخش خصوصی فعال در منطقه قابل تقدیر می‌باشد.

مدیر سرمایه‌گذاری سفارت چین در ایران در تحلیلی ظرفیت‌های قانونی و امکانات موجود منطقه آزاد انزلی را عرصه بسیار مناسبی برای حضور سرمایه‌گذاری خارجی به ویژه چینی ارزیابی نمود و با قدردانی از خدمات رسانی منطقه آزاد انزلی نسبت به سرمایه‌گذاران چینی، اضافه کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و مزیت‌های قانونی، منطقه آزاد انزلی یکی از مکان‌های خوب برای حضور سرمایه‌گذاران چینی خواهد بود و نقش بیشتری در توسعه مناسبات دو کشور ایفا خواهد کرد.

گفتنی است در این دیدار که مدیران معاونت اقتصادی و روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد انزلی حضور داشتند، توضیحاتی در خصوص مزیت‌ها و مشوق‌های قانونی منطقه آزاد انزلی برای سرمایه گذاران خارجی، کریدور‌های بین المللی عبوری از مسیر منطقه؛ فعالیت ۵ شرکت تولیدی و ۳۰ شرکت بازرگانی و لجستیکی چینی در این منطقه ارائه گردید و کتاب بسته‌های سرمایه‌گذاری منطقه آزاد انزلی «کیمیا» تقدیم مدیر چینی شد و در پایان از مجتمع بندری کاسپین و واحد‌های چینی فعال در سطح منطقه بازدید به عمل آوردند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: