April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
ناهمخونی یک طرح و هزاران مصائب که به ضرر مناطق آزاد است؛
کد خبر: ۳۵۰۴۰۹
۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۸
0
کاهش امتیازات مناطق آزا‌د به فرار سرمایه‌ها منجر می‌شود و دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد به خصوص کیش و قشم باید متوقف شود.

چالش های حذف طرح معافیت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد/ گفت و گو با بهارستانی ها

به گزارش خبرنگار پول نیوز، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اسفنماه سال 99 پرداخت مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد تجاری – صنعتی را به تصویب رساندند اما قطعا این مصوبه آثار روانی و سلب اعتماد عمومی سرمایه گذاران به ویژه در جزیره کیش را در پی خواهد داشت و موجب کاهش رونق و سرمایه گذاری در این منطقه خواهد شد چرا که تولیدکنندگان این منطقه صنعتی و تجاری در هر صورت مالیات بر ارزش افزده را پرداخت خواهند کرد.


هر کالایی که در مناطق آزاد صنعتی تجاری تولید می‌شود قبل از ورود به سرزمین اصلی حقوق گمرکی بعلاوه مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت می‌نماید.


کاهش امتیازات مناطق آزا‌د به فرار سرمایه‌ها منجر می‌شود و دریافت مالیات بر ارزش افزوده در مناطق آزاد به خصوص کیش و قشم باید متوقف شود.


در جزیره ای مانند کیش یکی از انگیزه های سرمایه‌گذاران، معافیت مالیاتی بوده و اکنون علاوه بر آن، مالیات بر ارزش افزوده نیز در حال تحمیل شدن به آنان است.


همچنین حذف مالیات بر ارزش افزوده در بخش گردشگری تاثیر منفی فراوانی خواهد داشت به طوری که هزینه های سفر و بخش گردشگری را افزایش داده و تعداد گردشگران را کاهش خواهد داد.


گرچه نایب رییس اول کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در اسفندماه با تاکید بر نقش مهم سرمایه گذاران بخش خصوصی در رشد و ارتقا مناطق آزاد عنوان کرد که در صورت تصویب شورای نگهبان، مناطق آزاد محصور مانند کیش که امکان کنترل مبادی ورودی و خروجی در آن وجود دارد، کماکان از معافیت مالیات بر ارزش افزوده برخوردار خواهند بود.


اصلاح قانون مالیاتی در مناطق آزاد باید در مجلس کارشناسی تر دنبال شود و قطعا با نگاه دقیق و کارشناسی مشخص خواهد شد که مالیات گرفتن در مناطق آزاد به هیچ عنوان منطقی نیست.

 

منطقه آزاد تجاری محدوده حراست‌شده بندری و غیربندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور خارج است، این مناطق با بهره‌گیری از مزایایی مانند معافیت‌های مالیاتی، بخشودگی سود و عوارض گمرکی، نبود تشریفات دست‌وپاگیر ارزی و اداری، تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه‌گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه کشور کمک می‌کنند.

 

مناطق آزاد باید آزاد باشند

رویکرد مناطق آزاد با روح اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، مغایرت ندارد و باید در همین راستا نیز به فعالیت ادامه داد از سوی دیگر مناطق آزاد کمک بزرگی به جذب سرمایه داخلی و خارجی خواهد کرد.

 

حجت الاسلام سیدکاظم موسوی نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: مناطق آزاد از اسم شان پیداست که باید آزاد باشند، به نظر بنده حذف مالیات بر ارزش افزوده مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور به صلاح نیست چرا که این مالیات می‌تواند به عنوان منبع درآمدی برای استان که منطقه آزاد در آن قرار دارد در نظر گرفته شود.

 

وی افزود: رویکرد مناطق آزاد با روح اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، مغایرت ندارد و باید در همین راستا نیز به فعالیت ادامه داد از سوی دیگر مناطق آزاد کمک بزرگی به جذب سرمایه داخلی و خارجی خواهد کرد.

 

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: مناطق آزاد کمک بزرگی به توسعه و آبادانی مناطق مرزی می کند و از سوی دیگر باعث رشد سرمایه گذاری و برطرف کردن اشتغالزایی می کند و برای استان های که تولیدات دارند برای صادرات محیط مناسب به حساب خواهند آمد.

 

موسوی ادامه داد: حتی باید به این نکته توجه شود که در مناطق آزاد معافیت مالیاتی به شکل قانون نیز تعریف شود چرا که اگر این مناطق همانند سایر مناطق کشور باشد دیگر کاربرد مناطق آزاد را نخواهند داشت.

 

مراقب به مخاطره افتادن کسب و کار مردم باشیم

حبیب الله دهمرده نماینده زابل نیز حذف لغو مالیات بر ارزش افزوده  را اشتباه دانست و گفت: افراد کسب و کارشان را در سرزمین اصلی و مناطق آزاد مشخص کرده و این برنامه ریزی ها زندگی آنها را مختل می کند.

 

این نماینده مجلس افزود: اگر قرار است مالیات وضع شود باید برای 20 سال آینده باشد نه اینکه قانونی برای یک سال آینده گذاشته شود که معلوم نیست سال بعد از آن تمدید می شود یا خیر؟ اینگونه قوانین زندگی و کسب و کار مردم را به مخاطره می اندازد.

 

قانون ناگهانی مجلس در مسیر توسعه مناطق آزاد

همچنین رضا خواه عضو کمیسیون تلفیق مجلس نیز حذف این بند را به ضرر مناطق آزاد خواند و گفت: مالیات بر ارزش افزوده به آن معناست که وقتی توریسمی به این منطقه می رود باید مالیات بر ارزش افزوده دهد که این درآمد باعث ارتقای مناطق آزاد خواهد شد،این ربطی به سرمایه گذار و تولید کننده ندارد.

 

وی توضیح داد: کلیه فعالیت های سرمایه گذاری در مناطق آزاد معافیت مالیاتی دارد، ما با این مصوبه به دنبال حمایت از تولید کنندگان و صادرات هستیم نه اینکه مناطق آزاد محلی برای واردات شود.

 

قانون ناگهانی مجلس در مسیر توسعه مناطق آزاد

محمد ثاقب‌فرد مدیر امور مجامع و حسابرسی منطقه آزاد کیش با اشاره به ناهمخوان بودن این قانون با قوانین مناطق آزاد گفت: مناطق آزاد از سوی دولت تامین هزینه نمی شوند، بنابراین اعمال مالیات بر ارزش افزوده در این مناطق جایگاهی ندارد.

 

وی افزود: تصویب قانونی ناگهانی از سوی مجلس که فعالان اقتصادی مناطق آزاد را بی‌توجه به برنامه‌ریزی‌های مالی ایشان مبنی بر معافیت‌های مالیاتی، ملزم به محاسبه مالیات بر ارزش افزوده می‌کند، بسیار عجیب است و حتی در سرزمین اصلی این قانون به صورت پلکانی و مرحله‌ای، و طی ۸ فراخوان انجام شده و به اجرا رسیده است.

 

مدیر امور مجامع و حسابرسی این سازمان، در ادامه نشست عنوان کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس نیاز به خوراک دارد و صنف سندیکای جزیره و جامعه پذیرایی باید با ارائه‌ی اعداد کمی و کیفی درخصوص آسیب‌های احتمالی بر صنایع خود، قابلیت عرضه این درخواست را در مجلس فراهم کنند.

 

ثاقب‌فرد تصریح کرد: هیچ ساز و کار اجرایی حتی در اداره امور مالیاتی هم برای مناطق آزاد دیده نشده است و حتی ظرفیت پاسخگویی عادی نیز در این زمینه وجود ندارد.

 

ایران اکنون دارای مناطق آزاد تجاری-صنعتی کیش، قشم، چابهار، ارس، انزلی، اروند و ماکو است و دولت دوازدهم برنامه‌های ویژه ای را برای مناطق آزاد و ویژه در نظر گرفت که موجب جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی شده است.

در طول دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۴۵ میلیارد دلار واردات به این مناطق انجام شد و در بخش صادرات این رقم به ۱۳۲ میلیارد دلار رسیدکه با توجه به رقم ۳۷ میلیارد دلار صادرات به سرزمین اصلی، این میزان به ۱۶۹ میلیارد دلار در این مدت می‌رسد.

بر همین اساس ۴۰ درصد صادرات کل کشور متعلق به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است که نیمی از آن متعلق به آمار پتروشیمی می شود

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: