April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۸۶۱۰
۲۷ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۹
0
علیرضا مهاجر بسطامی گفت: که تا 10 سال آینده بتوانیم 70 درصد نیاز روغن کشور را از طریق کاشت کلزا، آفتابگردان و سویا در داخل تأمین کنیم.
تنها 6 درصد نیاز روغن کشور در داخل تولید می‌شودپول‌نیوز - مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد گفت: طبق برنامه‌ریزی تا ۱۰ سال آینده با توسعه کشت کلزا و سایر دانه‌های روغنی در کشور تا ۷۰ درصد روغن مورد نیاز کشور را تأمین می‌کنیم، اما مافیای واردات برای منافعش در این راه سنگ‌اندازی می‌کند.

علیرضا مهاجر بسطامی، در پاسخ به اینکه چرا در سال‌های اخیر علی‌رغم نیاز کشور به کاشت دانه‌های روغنی، بیشتر به تمایل به واردات دارد و توجهی به توسعه کشت دانه‌های روغنی نشده، اظهار داشت: در سال‌های اخیر کسی به فکر توسعه کشت دانه روغنی نبوده، چرا که حاکمیت این حوزه به دست واردکنندگانی است که سودشان در واردات است.

وی با اشاره به اینکه روغن جزء کالاهای اساسی است که با ارز دولتی وارد می‌شود، تصریح کرد: معمولاً واردات با ارز دولتی صرفه دارد و به دلیل سود سرشار، کسی توجهی به تولید داخل نمی‌کند.

مجری طرح دانه‌های روغنی اظهار امیدواری کرد که تا 10 سال آینده بتوانیم 70 درصد نیاز روغن کشور را از طریق کاشت کلزا، آفتابگردان و سویا در داخل تأمین کنیم.

مهاجر توسعه کشت کلزا را هدف اصلی وزارت جهاد دانست و افزود: این محصول اگر در پاییز کشت شود، آب‌بری کمی دارد و در کنار آن، برای پایداری تولید گندم از کلزا استفاده می‌کنیم، مضاف بر آنکه این محصول بین 42 تا 48 درصد روغن دارد و از نظر سلامت جامعه هم روغن مفیدی محسوب می‌شود.

به گفته مجری طرح دانه‌های روغنی، کنجاله کلزا برای تولید مرغ و تخم‌مرغ هم مورد استفاده قرار خواهد گرفت و صرفه اقتصادی خواهد داشت.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی، از سنگ‌اندازی آنهایی که منافع‌شان با توسعه تولید داخل دانه‌های روغنی به خطر می‌افتد، انتقاد کرد و گفت: به دلیل واردات روغن بی‌کیفیت، باید چهار برابر هزینه درمان بیماری‌های ناشی از روغن نامرغوب از جمله بیماری‌های قلبی عروقی در کشور را بپردازیم.

وی گفت: اکنون تنها ۶ درصد نیاز روغن کشور در داخل تولید می‌شود و سالانه ۴ میلیارد دلار صرف واردات روغن می شود و در صورت توسعه کشت دانه‌های روغنی ۱۵ درصد اشتغال بخش کشاورزی در این بخش خواهد بود.
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: