May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۹۷۵۳۴
۳۰ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۲
0
قرارداد تجاری‌ای که مذاکره‌کنندگان آمریکایی به دنبال دست‌یابی به آن هستند، بیش از آن که شبیه به قراردادهای تجاری معمول باشد، به رژیم نظارت بر تحریم شباهت دارد.
قرارداد تجاری آمریکا-چین شبیه به رژیم نظارت بر تحریم خواهد بودپول‌نیوز - یک منبع آگاه در مورد مذاکرات، به رویترز گفت: حتی در صورتی که دو طرف به یک قرارداد تجاری دست پیدا کنند خطر تعرفه‌ها از بین نخواهد رفت.

توافقات تجارت آزاد معمول، با هدف کاهش موانع تجاری بین کشورهای امضاکننده، انجام می‌شوند. این توافقات تجاری با این فرض امضا می‌شوند که طرفین به شرایط پایبند خواهند بود، چراکه از فواید آن، یعنی افزایش فرصت‌های صادرات و تجارت در منطقه تجارت آزاد، سود می‌برند. دولت ترامپ تعرفه‌های جدیدی را بر کالاهای چینی وضع کرد و سعی کرد به زور در تجارت، سوبسید دادن و قوانین مالکیت معنوی چین تغییر ایجاد کند. این درست مشابه تحریم‌های مالی‌ای است که آمریکا بر کشورها و نهادهای خارجی وضع می‌کند تا فشارها را بر دولت آنها برای تغییر در رفتار یا سیاست‌گذاری‌های خود، افزایش دهد.

این تحریم‌ها تنها وقتی برداشته خواهند شد که تغییرات مطلوب آمریکا توسط وزارت خزانه‌داری این کشور تایید شود.

شب گذشته ترامپ در کاخ سفید به خبرنگاران گفت: اوضاع در مورد چین و در مورد تجارت، به خوبی پیش می‌رود.

او اضافه کرد: من برخی گزارشات غلط را مشاهده کرده‌ام که مدعی شدند تعرفه‌های وضع شده بر چین برداشته می‌شود.

ترامپ گفت: اگر ما به توافق برسیم قطعا هیچ «تحریمی» نخواهیم داشت، اما اگر به توافق نرسیم «تحریم» در کار خواهد بود.

ترامپ گفت: ما تعداد غیرمعمولی اجلاس با چین برگزار کرده‌ایم و امکان رسیدن به توافق با این کشور واقعا وجود دارد. همه چیز خیلی خوب پیش می‌رود. می‌توانم بگویم شرایط در نهایت خوبی ممکن است.

اما آمریکا شرط دیگری هم دارد که نمایندگان چین چندان از آن خوششان نمی‌آید. مذاکره‌کنندگان چینی روی خوشی به ایده آمریکا برای نظارت دوره‌ای بر التزام به توافق، نشان ندادند. اما این پیشنهاد باعث برهم خوردن مذاکرات هم نشده است.

یک منبع چینی گفت: ایالات متحده خواهان ارزیابی دوره‌ای توافق است، اما هنوز مشخص نیست که هر چند وقت به چند وقت، این کار انجام خواهد شد.

این منبع گفت: این به نظر تحقیرآمیز می‌آید، اما شاید دو طرف راهی برای حفظ وجهه دولت چین پیدا کردند.
منبع: مهر
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: