April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
پول‌نیوز - در سه بخش کالاهای اساسی، دارو و حامل‌های انرژی بیش از ۶۴۹ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان وجود دارد که بیش از ۹۲ درصد این رقم مربوط به حامل های انرژی است.

یکی از محورهای مربوط به یارانه ها به بخش یارانه پنهان باز می گردد.

براساس گزارش دفتر اقتصاد کلان معاونت هماهنگی برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور، این بخش از یارانه ها در واقع عدم النفع دولت به دلیل فروش کالاهای تولیدی در داخل کشور با قیمت پایین تر از قیمت قابل فروش در خارج از کشور است.

با اصلاح این شیوه پرداخت یارانه این منابع در اختیار دولت قرار می‌گیرد و می‌تواند درباره نحوه باز توزیع آن تصمیم گیری کند در نتیجه به پایداری بودجه دولت و قطع یارانه از محل های ناپایدار کننده سیاست مالی می انجامد در اقتصاد ایران این نوع یارانه به خصوص از زمانی که تفاوت زیادی به این نرخ ارز رسمی با قیمت بازاری ان ایجاد شد ابعاد گسترده‌تری است.

یارانه پنهان کالاهای اساسی و دارو بر مبنای ارز ۸ هزار تومان و نرخ ارز کالای اساسی ۴۲۰۰ تومان قیمت بنزین بر اساس فوب خلیج فارس و قیمت گاز طبیعی نسبت به قیمت صادراتی سنجیده شده است. همچنین متوسط میزان مصرف و قیمت تمام شده با استعلام از دفاتر سازمان برنامه و بودجه در نظر گرفته شده اند. بر همین اساس، مجموع یارانه های پنهان بالغ بر ۶۴۹ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.

همانطور که در جدول زیر مشخص است، بیش از ۹۲ درصد معادل حدود ۶۰۰ هزار میلیارد تومان از کل یارانه پنهان مربوط به حامل های انرژی شامل فرآورده های نفتی، گاز طبیعی و برق است.

پرداخت 649 هزار میلیارد تومان یارانه پنهان در سه بخش (+ جدول)

با توجه به اینکه سه نوع یارانه وجود دارد. در مجموع، جمع یارانه‌های آشکار به ۲۴۰ هزار میلیارد تومان می‌رسد. همچنین مجموع تسهیلات تکلیفی و تحت تضمین دولت از شبکه بانکی در تعهد دولت در سال بالغ بر ۷۲ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. به علاوه، مجموع یارانه های پنهان بالغ بر ۶۴۹ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. در مجموع ۸۹۰ هزار میلیارد تومان یارانه پنهان، بودجه ای و فرا بودجه احصا شده که بیش از دو برابر بودجه دولت در سال ۹۸ است
منبع: فارس
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: