April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۱۰۹۷۷
۰۹ تير ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
0
خبرها حاکی از آن است که موزه بریتانیا از همکاری برای بازگرداندن آثار تاریخی آفریقا به این کشور سرباز زدند.
پول‌نیوز - خبرها حاکی از آن است که موزه بریتانیا از همکاری برای بازگرداندن آثار تاریخی آفریقا به این کشور سرباز زدند.

به گزارش گاردین، «فلوین سار» اقتصاددان اهل سنگال و «بندیکت ساووی» متخصص فرانسوی تاریخ هنر که از سوی «امانوئل مکرون» رئیس جمهور فرانسه مأمور به نوشتن گزارشی درباره آثار تاریخی دوره استعمار آفریقا شده اند، از عدم همکاری موزه بریتانیا برای بازگرداندن آثار تاریخی به آفریقا خبر دادند.

رئیس جمهور فرانسه بازگرداندن آثار تاریخی به کشورهای صاحب را از جمله اولویت های خود بیان کرده بود.

در این گزارش در توضیح عدم همکاری موزه بریتانیا آمده است: اصطلاحی در فرانسوی است که می گوید چیزی در مقابل شما قرار دارند و شما نمی توانید آن را ببینید، درست شبیه کبکی که سر خود را در برف فرو کرده، اما آن ها مجبور می شوند پاسخ دهند و بیش از این نمی توانند خود را پنهان کنند.

مجموعه ای از پیشنهادات در این گزارش 252 صفحه ای منتشر شده که از مهمترین آن ها این است که فرانسه نیز باید آثار تاریخی که در زمان استعمار از کشورهای آفریقایی گرفته است به کشورهایی که خواهان بازگشت آن هستند، عودت دهد.

بر این اساس ایده قرض دادن آثار تاریخی به کشورهای آفریقایی کافی نیست، چرا که در صورت قرض دادن نیز مالکیت آثار همچنان در دست موزه های غربی باقی می ماند. ایده به امانت دادن آثار تاریخی به کشورهای آفریقایی در ماجرای "برنزهای بنین" که در سال 1897 از کشور غنا به غارت رفته بود از سوی موزه بریتانیا و دیگر مؤسسات بزرگ اروپایی مطرح شده بود.

پس از ارائه این گزارش، سخنگوی موزه بریتانیا اعلام کرده که این موزه از تمرکز شفاف درباره خاستگاه اصلی آثار استقبال می کند و با درخواست این گزارش مبنی بر ایجاد یک رابطه جدید و برابر میان اروپا و آفریقا در این زمینه موافق است.

از زمان انتشار گزارش بازگشت آثار تاریخی دوره استعمار به آفریقا، چندین کشور آفریقایی چون ساحل عاج، سنگال و جمهوری دموکراتیک کونگو به صورت رسمی خواستار بازگشت آثار تاریخی خود شده و کشورهای اروپایی چون فرانسه و آلمان متعهد به بازگشت این آثار بوده اند.

استعمار آثار تاریخی آفریقا ادامه دارد

منبع: همگردی
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: