April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
واکنش سخنگو به برخی نگرانی ها؛
کد خبر: ۳۱۸۶۶۲
۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۱
0
سخنگوی دولت با بیان اینکه حذف یارانه پردرآمدها هر ماه انجام می‌شود گفت: حذف یارانه طبقه متوسط جزو برنامه‌های ما نیست.

به گزارش پول نیوز؛علی ربیعی در حاشیه همایش ملی صندوق‌های خرد محلی که به مناسبت روز جهانی زن روستایی در مجموعه تلاش با همت وزارت جهادکشاورزی و صندوق کارآفرینی امید برگزار شد، افزود: شاخص‌های متعددی برای حذف یارانه دهک بالای جامعه وجود دارد.

وی افزود: برای نمونه افرادی بودند که یک میلیارد تومان درآمد داشتند.

ربیعی درباره تعداد حذف‌شدگان در سال ٩٨ گفت: وزیر تعاون اعلام خواهدکرد و اینکه حدود ٣٠ میلیون نفر را حذف کنیم نه تنها منطقی نیست بلکه شدنی هم نیست.

سخنگوی دولت گفت: حذف یارانه‌ها برای افراد ثروتمند انجام می‌شود و ادامه دارد.

رشد اشتغال در بخش پایین دستی نفت

سخنگوی دولت درباره نرخ بیکاری کل کشور، گفت: براساس اعلام مرکز آمار در شرایط تحریم ریزش نیرو داریم و تحریم بر زندگی مردم اثر دارد به خصوص صنایعی که باید کالای واسطه‌ای وارد می‌کردند یا تکنولوژی‌های وابسته داشتند با ریزش نیرو مواجه بودند، اما در همان زمان نیز کارشناسان می‌گفتند تحریم فرصت‌هایی را برای اشتغال‌هایی که مبتنی بر واردات است، را ایجاد می‌کند.

وی اظهارداشت: امروز صنعت پوشاک و کفش، لوازم خانگی رشد کرده است و دولت برای اولین بار دو نمایشگاه برگزار و اعلام کرد که چه کسانی می‌توانند کالا‌هایی که پیش از این وارد می‌شد را تولید کنند و با شرکت‌های دانش‌بنیان نیز تفاهم‌نامه‌هایی به امضا رسید که کالا‌های واسطه‌ای در داخل تولید شود.

ربیعی افزود: برخلاف تصور همگان که در شرایط تحریم اشتغال نفت کاهش می‌یابد، اشتغال پایین دستی نفت نیز رشد کرد. هر چند رقم سهم اشتغال در نفت با توجه به میزان سرمایه گذاری نسبت به اشتغال کم است، اما در بخش پایین دست، اشتغالزایی افزایش داشته است. در قطعه‌سازی‌های مربوط به نفت نیز اشتغال رشد داشته است.

اقدامات دولت در روستا‌ها

سخنگوی دولت اظهارداشت: بخش اعظمی از دهک‌های پایین که نیاز است دولت برای آن‌ها برنامه‌ریزی کند و درآمد‌های آن‌ها را افزایش دهد در روستا‌ها هستند و با توجه به اینکه روستا‌ها برخلاف حاشیه شهر‌ها دارای مکان معینی هستند می‌توان برنامه‌ریزی مشخصی برای آن‌ها انجام داد.

ربیعی درباره اقدامات انجام شده در روستا‌ها گفت: فقدان زیرساخت‌های روستایی از ابتدا مطرح بود و از نظر جاده‌های آسفالته با مشکل مواجه بودیم و در این ۶ سال برای اتصالات ارتباطات جاده‌ای اقدامات قابل توجهی انجام شد.

وی افزود: در بحث سلامت نیز مشکل داشتیم و میزان مرگ و میر بالا بود و در قالب طرح تحول سلامت، افزایش اعتبار دفترچه درمانی روستایی و عشایر انجام شد و سهم روستائیان از میزان سرانه سلامت افزایش یافت.

سخنگوی دولت درباره دیگر اقدامات گفت: بنیاد مسکن در زمینه مسکن روستائیان موظف است تا سال ۱۴۰۰ نیز ۴۰۰ هزار مسکن روستایی بسازد و اعتبارات بانکی آن نیز تامین شده است که این موضوع جدا، از مسکن مهر در حاشیه شهر‌ها بود.

وی افزود: همچنین در بحث آموزش روستائیان به خصوص در پنج یا شش استان که عقب ماندگی از تحصیل یا ترک تحصیل داشتیم، طرح هدفداری که بازماندگی از تحصیل را دنبال کند انجام شد و موفقیت نسبی به‌دست آمد و بچه‌هایی که مدرسه نمی‌رفتند شناسایی شدند و اکنون بخش اعظم آن‌ها به مدرسه می‌روند.

ربیعی گفت: مشکل دیگر این بود که زیرساخت‌ها به توانمندکردن روستائیان کمک نمی‌کرد و نیازمند یک حلقه واسط بودیم؛ با مبلغی که برای توسعه اشتغال روستایی اختصاص یافت و برنامه‌ای که برای خرید محصولات کشاورزی انجام شد شاهد هستیم که مهاجرت از روستا‌ها کاهش یافته و در برخی از روستا‌ها مهاجرت معکوس نیز دارند.

سخنگوی دولت با بیان اینکه مبالغی که برای خرید محصولات کشاورزی اختصاص یافت قابل قبول بوده است، افزود: اختصاص مبلغ ۱۳ تا ۱۵ هزار میلیارد تومان برای خرید تضمینی و یارانه به کشاورزان، قابل توجه است.

وی خاطر نشان کرد: علاقه‌مندیم اگر منابع بیشتری در اختیار داشتیم یارانه نان بیشتری بدهیم.

سخنگوی دولت گفت: یکی از مشکلات، نظام تامین مالی خرد برای روستائیان بود و آمار‌ها نشان می‌دهد بیشترین منابع بانکی را یک دهک دریافت کرده و حتی می‌توانیم بگوییم یک «صدک» است.

وی ادامه داد: سیاست تامین نظام مالی خرد دنبال می‌شود، اما معتقدم هنوز کافی نیست و شورای پول و اعتبار باید جهت‌گیری بیشتری به نظام تامین مالی خرد داشته باشد.

سخنگوی دولت با بیان اینکه یکی از مشکلات ما بیمه روستائیان است، گفت: باید کاری کنیم که افراد با فقر مواجه نشوند و این برعهده بیمه تامین اجتماعی روستائیان است.

وی اضافه کرد: ۵۰ درصد به میزان روستائیان و عشایر در بیمه تامین اجتماعی روستائیان اضافه شد؛ یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مرتبط با این بیمه هستند که ۶۰۰ هزار نفر به سایر بیمه‌ها کوچ کردند یا مستمری بگیر شدند و هم اکنون یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بیمه پرداخت می‌کنند که کافی نیست.

ربیعی گفت: ۲.۵ میلیون خانوار روستایی نیاز به بیمه تامین اجتماعی روستائیان و عشایر دارند و یکی از برنامه‌های ما ایجاد نظام‌های تشویقی برای بیمه روستائیان است.

وی با بیان اینکه همچنان منابع مالی اختصاص یافته برای اشتغال روستایی تا مبلغ مورد نیاز، فاصله دارد، افزود: مابه التفاوت نرخ ارز کمک خوبی برای اشتغال روستایی کرد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: