April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
در گفت و گو با مدرس پژوهشگاه‌ بین‌المللی‌ زلزله‌شناسی‌ و مهندسی‌ زلزله:
کد خبر: ۳۵۰۷۳۱
۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۳۰
0
یک پژوهشگر برجسته حوزه مهندسی گفت: نظام سرمایه به جای اینکه در خدمت مهندسی باشد، بر مهندسی حاکمیت پیدا کرده است.

ممحسن غفوری آشتیانی در گفت و گو با پول نیوز با بیان این مطلب افزود: در شرایط کنونی سیستم موجود برای مدیریت مهندسی ضعیف عمل می کند.

سینرژی بین مهندسان وجود ندارد

وی همچنین با تاکید بر اینکه مهندسی کشور طی 30 سال اخیر متحول شده است، ادامه داد: در حال حاضر علیرغم اینکه نمونه های موفق و خوبی از فعالیت های مهندسی در کشور می بینیم و آرشیتکت ها و مهندسان سازه ما طراحی های خوبی در بخش ساخت و ساز انجام می دهند، اما این انتقاد وارد است که این مهندسان با همدیگر کار نمی کنند.

عضو شورای تدوین مقررات ملی ساختمان با بیان این مطلب توضیح داد: به عبارتی سینرژی بین مهندسان ما وجود ندارد و در طراحی و اجرای یک ساختمان، مجتمع یا یک سازه که مهندسان آرشیتکت، سازه، معمار و تاسیسات انجام می دهند، یکپارچگی بین این مهندسان وجود ندارد و ما در ساخت و سازهای خود از سینرژی مهندسی برخوردار نیستیم.

منافع مالی مهندسی را وتو می کند

وی همچنین در خصوص وضعیت ایمنی ساختمان های کشور بیان کرد: در حال حاضر ما به ایمنی نسبی در ساختمان ها دست یافته ایم و به هر حال مهندسی کشور در بخش ساخت و سازهای مقاوم رو به جلو است، اما کماکان منافع مالی است که در تخریب ساختمان ها، مهندسی را وتو می کند.

غفوری آشتیانی در این راستا توضیح داد: به این معنا که نظام سرمایه به جای اینکه در خدمت مهندسی باشد، بر مهندسی حاکمیت پیدا کرده است و از همین رو این ساختار سرمایه و سیاست موجب شده که آن نتیجه لازم را از مهندسی نمی بریم.

وی با تاکید بر اینکه مهندسی ايران در حال تحول است و مشكلات موجود نيز به خاطر مسائل مديريتی است، عنوان کرد: ما در كشور از دانش مهندسی لازم برخوردار هستيم، اظهار داشت: با اين حال ردپای مهندسی در توسعه شهرها و كشور ما نمايان نيست.

رئيس انجمن مهندسی زلزله ايران يادآوری كرد: در كشور ما هم دانش كافی و هم متخصصان موردنیاز در بخش مهندسی ساختمان وجود دارد، اما اينكه چرا ساختمان های كشور در برابر زلزله مقاومت لازم را ندارد، به مسائل مديريتی برمی گردد.

غفوری آشتيانی با اشاره به راهكارهای مديريت موفق و توسعه ايمن و پايدار در برابر زلزله، ادامه داد: استفاده از فناوری های جديد در توسعه شهرها و ساختمان سازی ها موجب رفع بخش عمده ای از مشكلات و خسارات مربوط به زلزله در كشور می شود.

در انتخابات نظام مهندسی مهندسان واقعی مشارکت نمی کنند

وی همچنین در خصوص نهمین دوره از انتخابات هیئت مدیره سازمان های نظام مهندسی ساختمان استان ها تصریح کرد: جای تاسف است که امروز سازمان نظام مهندسی در کشور ما دچار سیاست¬ زدگی و منفعت¬ طلبی شده است و همین امر باعث می شود که مهندسان متخصص و واقعی در انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی به صورت گسترده مشارکت نداشته باشند و اقلیت محدودی در این انتخابات مشارکت کنند.

این مدرس دانشگاه تاکید کرد: در این میان بیشتر کسانی در این انتخابات مشارکت می کنند و رای می دهند که به دنبال منافع شخصی خود و انتخاب افراد خاصی هستند تا به این طریق اهداف خود را دنبال کنند

 

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: