May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۳۸۹۹۸۳
۰۵ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۰
0
امروزه، شایسته سالاری یکی از اصول اساسی موفقیت سازمان‌ها به شمار می‌رود. طبق تحقیقات گذشته، مدیریت استعداد برشایسته سالاری تاثیرگذار می‌باشد.

شایسته سالاری راه حل توسعه ارگان های خصوصی و دولتی است

امروزه نیروی انسانی متخصص و شایسته به ویژه به دلیل اهمیت یافتن عامل فناوری، انقلاب اطلاعاتی و شتاب یافتن تغییرات محیطی، نقش پر رنگتری پیدا کرده است؛ تا آنجا که در نظام امروزه با پدید‌های در مدیریت نامیده اند.

 

شایسته سالاری از یک سو لازمه و رمز موفقیت حرکت‌های اصلاحی و شرط بقاء، دوام و تداوم نظام‌های سیاسی می باشد و از سوی دیگر یکی از عوامل اساسی توانمندی دولت‌ها جهت ارتقای سطح دانش و تخصص مدیران و گردانندگان هر کشور است. در واقع، شایسته سالاری در سازمان‌های دولتی مقوله ای است که به عنوان یکی از مهمترین چالش‌های دولت‌ها و نظام‌های حاکم بر جامعه عنوان شده است و تحت تاثیر و تاثر عوامل مختلف می‌باشد و توجه به آن بسیاری از مشکلات سازمان های دولتی و خصوصی را حل خواهد نمود.

 

شایسته سالاری «یا» شایسته سالار اگر به درستی آن را تحت عنوان در رویارویی با رقابت‌های جهانی در محیط‌ ها و سازمان‌های پویا جهت تحول سازمان استفاده از مهارت‌های افراد متخصص و شایسته صورت گیرد، توسعه و نظم در چارچوب ساختارهای اصلی از جمله( توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی) انجام خواهدشد.

سازمان‌ها برای دستیابی به اهداف خود باید روز به روز از افراد متخصص خود حمایت کرده و دانش موجود در سازمان را حفظ کند تا با به کارگیری افراد متخصص و شایسته بتواند از این منبع باارزش ذخیره شده بهترین استفاده را نماید. 

 

امروزه، شایسته سالاری یکی از اصول اساسی موفقیت سازمان‌ها به شمار می‌رود. طبق تحقیقات گذشته، مدیریت استعداد برشایسته سالاری تاثیرگذار می‌باشد.


برگزاری جشنواره اینوماین توسط ایمیدرو با هدف شناسایی ایده‌های ارزش آفرین موجب شد تا جریان فناورانه در حوزه معدن و صنایع معدنی بیش از پیش مورد توجه واقع و طرح‌های پژوهشی بسیاری توسط نخبگان ارایه شود.


همچنین طرح توانمندسازی فارغ التحصیلان بخش معدن و صنایع معدنی ایمیدرو نیز از دیگر اقداماتی است که این سازمان با هدف تربیت نیروی مهارتی راه اندازی کرد.


تامین مالی از طریق بازار سرمایه و بخشی از اعتبارات سازمان‌های توسعه‌ای می‌تواند شرایط را برای حمایت از دانش بنیان‌ها و مراکز علمی که به رفع نیاز‌های فناورانه معدن و صنایع معدنی کمک می‌کنند؛ تسهیل کند. قوانین مربوط به این حوزه و آیین نامه‌های آن پشتوانه ایجاد حرکت هستند.


در این زمینه نیروی انسانی متخصص باید محور امور قرار بگیرد. راه اندازی دبیرخانه مشترک همراه با معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را از اهداف این سازمان برای بهره مندی از ظرفیت‌های فناورانه و دانش بنیان‌ها عنوان کرد.


معدن و صنایع معدنی در بخش اکتشاف، استخراج و به ویژه فرآوری دارای موضوعات فناورانه است و از سوی دیگر تامین ماشین آلات و تجهیزات از طریق بومی سازی دیگر رویکردی است که در ایمیدرو مورد توجه است.


منابع انسانی ارزشمند‌ترین منابع سازمان محسوب میشوند 


ایمیدرو با راه اندازی دفتر بومی سازی و راهبری شرکت‌ها در این حوزه، تاکنون یک میلیارد دلار صرفه جویی ارزی حاصل از بومی سازی را رقم زده است.


این سازمان با راه اندازی سامانه جامع بومی سازی زنجیره آهن و فولاد ایران شرایط را برای ارتباط بین تامین کننده و مصرف کننده تجهیزات بومی سازی شده فراهم کرده است. هدف اصلی حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، حمایت از فعالیت‌های دانش بنیان در کشور‌ها است.


همکاری بین ایمیدرو و معاونت فناوری به این صورت است که چه ظرفیت‌هایی در حوزه معدن و صنایع معدنی می‌توان اضافه کرد تا قانون جهش تولید را در شرکت‌های زیرمجموعه این سازمان پیاده سازی کنیم.


سازمان‌های توسعه‌ای می‌توانند در طرح‌های فناورانه به صورت مستقیم و یا از طریق بازار سرمایه و یا به صورت غیرمستقیم از طریق عاملیت صندوق نوآوری و شکوفایی و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه سرمایه گذاری کنند.


در این راستا محوریت و حمایت ایمیدرو در توسعه فناوری قابل تقدیر است.


شرایط به نحوی باشد که قانون جهش تولید در شرکت‌ها نهادینه شود و محوریت ایمیدرو به عنوان هلدینگ و بازوی توسعه بخش معدن و صنایع معدنی این شرایط را فراهم کرده است.


دریافت اعتبار مالیاتی معادل هزیه انجام شده برای فعالتی‌های تحقیق و توسعه، برخورداری از امتیاز لغو تشریفات مناقصه و حمایت از تولید داخلی ماشین آلات و تجهیزات با حذف معافیت حقوق ورودی این اقلام از جمله امتیازاتی است که در قانون جهش تولید نیز آمده است.


شایسته سالاری به عنوان رمز پیروزی حرکت‌های توسعه ای، در درون سازمان‌ها می‌باشد؛ به شکلی که مدیران در هیچ شرایطی نباید خود را بی نیاز از توجه به مفاهیم و آموزه‌های آن بدانند.


منابع انسانی ارزشمند‌ترین منابع سازمان محسوب میشوند که با تلاش، کوشش وایجاد هماهنگی وبه کارگیری سایر اجزای سازمان، اهداف سازمانی را محقق می‌بخشند. این منابع دارای توانایی‌ها وقابلیت‌های بالقوه‌ای هستند که درمحیط سازمانی به فعل تبدیل می‌شوند.


سازمان‌ها برای تداوم فعالیت و ماندگاری در فضای رقابتی باید تحول جدید در حوزه منابع انسانی با رویکرد استعداد در برنامه هابشان بگنجانند تا توان مقابله با چالش‌های پیش رو محیط خود را داشته باشند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: