April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۱۶۴۵
۱۴ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۰
0
شاخص کل بورس با رشد ۱۴ هزار و ۸۴۰ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۹۸۴ واحدی قرار گرفت.

رشد بیش از ۱۴ هزار واحدی شاخص کل بورس

امروز سه شنبه (۱۴ شهریور) در ابتدای بازار شاخص کل بورس با رشد ۳ هزار و ۹۰۳ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۴۷ واحدی و در انتهای بازار شاخص کل بورس با رشد ۱۴ هزار و ۸۴۰ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار و ۹۸۴ واحدی قرار گرفت.

ارزش معاملات بورس تهران امروز به حدود رقم ۳ هزار و ۷۳۵ میلیارد تومان رسید. «جم»، فارس و «خودرو» سه نمادی بودند که بیشترین تاثیر را در شاخص داشتند و «تکاردان»، «ثشاهد» و «شستا» سه نماد پر تراکنش بودند.

شاخص کل هم وزن با رشد ۵ هزار و ۵۷۸ واحدی روی پله ۷۲۶هزار و ۴۶۲ واحدی قرار گرفت. همچنین حجم معاملات امروز سهام در بورس تهران به تعداد ۶ هزار و ۷۹۰ میلیارد سهم به ارزش ۳ هزار و ۷۳۵ هزارمیلیارد تومان رسید.

برترین گروه صنعتی بورس

امروز خودرو بیشترین ارزش معامله را با مبلغ ۶۲۲ میلیارد تومان به خود اختصاص داد. همچنین «فرآورده‌های نفتی» و «شیمیایی» در رتبه‌های بعدی ارزش معاملات قرار داشتند.

بیشترین ارزش و حجم معاملات سهام در بورس و فرابورس

افران، اهرم و دارایکم بیشترین ارزش معامله و نماد‌های شستا، شستا۲ و خودرو بیشترین حجم معامله را در بورس تهران تجربه کردند.

اکتوور۰۷۲، اکتوور۰۷۱ و ارفع ۲ بیشترین ارزش معامله و نماد‌های دی، کرمان و کارا۴ بیشترین حجم معامله را در فرابورس تهران تجربه کردند.

بازگشت منابع به تولید کشور و پیش‌بینی پذیری اقتصاد با تصمیم جدید ارزی

با تصمیم جدید ارزی بانک مرکزی در خصوص نرخ پایه تسعیر ارز پتروشیمی‌ها و پالایشی‌ها امکان پیش بینی پذیری اقتصاد تحقق خواهد یافت.

محمد خبری زاده کارشناس بازار سرمایه گفت: تغییرات در خصوص نرخ تسعیر ارز شرکت‌های پتروپالایشی خواسته‌ای بود که بسیاری از فعالان بازار سرمایه آن را مطالبه می‌کردند تا این که در نهایت روز گذشته اعلام شد مبنای نرخ تسعیر پتروشیمی‌ها و پالایشی‌ها در بورس کالا نرخ ارز مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود.

او در ادامه گفت: حالا این تغییر نرخ پایه‌ای برای تسعیر این شرکت‌ها از چندین جنبه می‌تواند اثر گذار و کمک کننده به اقتصاد باشد اولین بُعد تاثیر گذاری بر شرکت‌های پالایشی است این شرکت‌های هم سهامدار خصوصی و هم سهامدار نهادی دارند زمانی که نرخ مبنای این واحد‌ها به مرکز مبادله تغییر کند در ساده‌ترین حالت با ثبات سایر موارد حدود ۳۰ الی ۴۰ درصد در سودآوری این شرکت‌ها اثر مثبت را خواهیم دید.

او بیان کرد: در خصوص سایر شرکت‌ها به ویژه شرکت‌هایی که عرضه در بورس کالا دارند با این تغییر نرخ پایه شاید رقابت کمتری شکل گیرد، اما نکته مهم این است که به نظر تغییرات این شرکت‌ها را به سمت افزایش عرضه می‌برد برخی از این شرکت‌ها به سبب این عدد ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه‌های کمتری داشتند تا رقابت شکل گیرد، اما اکنون که نرخ رشد کرده و به نقطه خوبی هم رسیده احتمالا شاهد افزایش عرضه‌ها خواهیم بود و این به سود تمام اقتصاد و تولید کشور است و این یعنی به سمت تحقق شعار سال گام‌های درستی برداشته شده است.

او افزود: یکسری کالا‌ها نیز در بورس کالا وجود داشتند که برای آن‌ها رقابتی شکل نمی‌گرفت و به عبارتی به شکل دستوری غیر مستقیم معاملات انجام می‌شود حالا با تغییر نرخ پایه این شرکت‌ها نیز سود خواهند برد. اما ممکن است برخی واحد‌ها که خوراک بین مجتمعی خود را با ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان دریافت می‌کردند یک تغییرات موقتی منفی را شاهد باشند که قطعا از طریق افزایش نرخ فروش در آینده برای این شرکت‌ها این تغییر منفی موقتی جبران خواهد شد و در کل برآیند بسیار مثبت است.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، نکته مهم‌تر این که با این تصمیم امکان پیش بینی پذیری اقتصاد تحقق خواهد یافت. هر محصولی که با دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی قیمت می‌خورد زمانی که به محصول نهایی تبدیل و به بازار تزریق می‌شود تقریبا با نرخ بازار آزاد به دست مصرف کننده می‌رسید یعنی منافع هزینه دولت در جیب مصرف کننده واقعی و هدف نمی‌رفت که حالا با تصمیم درست و منطقی بانک مرکزی و واقعی سازی شرایط اقتصاد و حذف چند نرخی این پول به چرخه تولید کشور باز خواهد گشت و در کل در حساس‌ترین نقطه بانک مرکزی درست‌ترین تصمیم را گرفت.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: