May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۰۶۶۰۶
۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰
0
انجمن جهانی فولاد از رشد ۷.۶ درصدی تولید فولاد در ایران طی ماه نوامبر ۲۰۲۳ میلادی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ خبر داد.

تولید ماهانه فولاد ایران با رشد ۷ درصدی به ۳ میلیون تن رسید

انجمن جهانی فولاد در جدیدترین گزارش خود خبر داد: ۷۱ فولادساز بزرگ جهان طی ماه نوامبر ۲۰۲۳ میلادی (۱۰ آبان تا ۹ آذر ماه ۱۴۰۲) بیش از ۱۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تن فولاد خام تولید کردند که این میزان تولید نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی ۳.۳ درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین طی مدت یاد شده، ایران توانست ۳ میلیون تن فولاد خام تولید کند که نشان از رشد ۷.۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی دارد. ایران با این میزان تولید همچنان در جایگاه دهم تولید جهانی فولاد قرار دارد.

تولید ۱.۷ میلیارد تن فولاد خام در ۱۱ ماه ۲۰۲۳

فولادسازان جهان طی ۱۱ ماهه نخست سال ۲۰۲۳ میلادی یک میلیارد و ۷۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد تولید کردند که حاکی از رشد ۰.۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۲ میلادی است.

این در حالی است که میزان تولید فولاد ایران از ابتدای ژانویه تا پایان نوامبر ۲۰۲۳ میلادی با افزایش ۰۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته میلادی به ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رسید.

همچنین طی ۱۱ ماهه نخست سال جاری میلادی، چین با تولید ۹۵۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تن فولاد خام همچنان صدرنشین تولید این محصول در جهان است. پس از آن، هند با تولید ۱۲۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، ژاپن با تولید ۸۰ میلیون تن و ایالات متحده آمریکا با تولید ۷۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تن و روسیه با تولید ۷۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن فولاد خام توانستند به ترتیب در رتبه‌های دوم تا پنجم بایستند.

طی مدت یاد شده، کره جنوبی با تولید ۶۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تن، آلمان با تولید ۳۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، ترکیه با تولید ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن، برزیل با تولید ۲۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تن و ایران با تولید ۲۸ میلیون و ۱۰۰ هزار تن به ترتیب درجایگاه‌های ششم تا دهم قرار گرفتند.


تولید مقاطع طویل فولاد در 6ماهه نخست سال

طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه تولید آهن اسفنجی بیشترین رشد تولید را نسبت به هفت ماهه ابتدایی سال گذشته داشته است؛ طی این مدت ۲۲ میلیون و ۱۱۲ هزار تن آهن اسفنجی تولید شده که نسبت به ۲۰ میلیون و ۹۸۴ هزار تن تولیدی در مدت شش ماهه سال ۱۴۰۱ رشد ۵.۴ درصدی را نشان می‌دهد.

سه میلیون و ۲۵۵ هزار تن از آهن اسفنجی تولید شده متعلق به یکماهه مهر ماه است.

پس از آن در هفت ماهه ابتدایی سال جاری پنج میلیون و ۵۱۱ هزار تن مقاطع تخت فولادی تولید شده که ۳.۷ درصد بیشتر از میزان تولید آن (پنج میلیون و ۳۱۵ هزار تن) در مدت مشابه سال گذشته است. حدود ۷۵۶ هزار تن مقاطع تخت فولادی در مهر ماه امسال تولید شد.

میزان تولید محصولات فولادی در نیمه مدت مذکور سال جاری، دو درصد بیش از میزان تولید آن در مدت مشابه سال گذشته است. از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان مهر ماه، ۱۲ میلیون و ۷۶۶ هزار تن محصولات فولادی در کشور تولید شده بود که این رقم در مدت مشابه سال جاری به ۱۳ میلیون تن رسیده است.

طبق آمار، در هفت ماهه نخست امسال تولید مقاطع طویل فولادی و شمش فولاد (فولاد میانی) نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب رشد ۰.۵ و ۰.۷ درصدی داشته‌اند.

تولید مقاطع طویل فولادی هفت میلیون و ۴۸۹ هزار تن و تولید شمش فولاد ۱۸ میلیون و ۴۹۷ هزار تن در مجموع هفت ماهه امسال ثبت شده است؛ این درحالیست که در مدت مشابه سال گذشته به ترتیب هفت میلیون و ۴۵۲ هزار تن مقاطع طویل فولادی و ۱۸ میلیون و ۳۴۶ هزار تن شمش فولاد در کشور به تولید رسیده بود.

 

بر اساس جدول آماری ارائه شده توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران از عملکرد هفت ماهه فولادسازان در امر صادرات، از ابتدای سال تا پایان مهر ماه، بخشی از تولید فولاد کشور صادر شده که بر اساس آمار صادراتی در مدت مذکور سال جاری و مقایسه آن با صادرات در مدت مشابه سال گذشته، رشد ۰.۱ درصدی تا ۶۸۳.۳ درصدی دیده می‌شود؛ در حقیقت صادرات در زنجیره آهن و فولاد به‌ویژه در حوزه صادرات آهن اسفنجی، گندله سنگ‌آهن و کنسانتره سنگ‌آهن رشد قابل توجهی داشته است.

تولید ماهانه فولاد ایران با رشد ۷ درصدی به ۳ میلیون تن رسید

رشد صادرات در گندله سنگ‌آهن، آهن اسفنجی و کنسانتره سنگ‌آهن رکورد زده است

 

طبق آمار صادرات زنجیره آهن و فولاد کشور، در مجموع هفت ماهه امسال، یک میلیون و ۵۸۲ هزار تن مقاطع طویل فولادی به ارزش ۸۱۸ میلیون دلار صادر شده که تقریبا مشابه مقدار صادرات آن در مدت مشابه سال گذشته معادل یک میلیون و ۵۸۰ هزار تن بوده است.

صادرات مقاطع تخت فولادی نیز از ۲۰۱ هزار تن به ارزش ۱۶۳ میلیون دلار در مجموع هفت ماه ابتدایی ١۴٠١ به ۲۷۱ هزار تن در مدت مشابه سال جاری به ارزش ۱۷۷ میلیون دلار رسیده که نشان از افزایش ۳۴.۸ درصدی حجمی صادرات این مقاطع فولادی و رشد ۸.۶ درصدی به لحاظ ارزش ریالی دارد.


ظرف هفت ماهه امسال یک میلیون و ۸۵۳ هزار تن محصولات فولادی (به ارزش ۹۹۵ میلیون ریال) طی مدت مذکور سال جاری صادر شده که نسبت به یک میلیون و ۷۸۱ هزار تن صادراتی در هفت ماهه نخست سال گذشته، چهار درصد بیشتر است.

از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه، چهار میلیون و ۲۳۰ هزار تن شمش فولاد به ارزش صادراتی بالغ بر دو میلیارد دلار صادر شده که بیشترین حجم صادراتی فولادی‌هاست. این حجم صادرات شمش فولاد ۱۴.۹ درصد بیش از میزان صادرات آن در مدت مشابه سال گذشته است. سه میلیون و ۶۸۲ هزار تن شمش فولاد (فولاد میانی) به ارزش یک میلیارد و ۹۵۴ میلیون دلار، صادر شده بود.


صادرات آهن اسفنجی، افزایش ۱۶۵.۴ درصدی را به خود اختصاص داده است؛ در حالی که در هفت ماهه نخست سال گذشته حدود ۳۷۹ هزار آهن اسفنجی صادر شده بود، این عدد در مجموع هفت ماهه ۱۴٠٢ به بالغ بر یک میلیون تن (یک میلیون و ۶۰۰۰ تن) به ارزش صادراتی ۲۵۴ میلیون دلار رسیده است.

صادرات گندله سنگ‌آهن در مجموع هفت ماهه امسال پنج میلیون و ۴۶۹ هزار تن به ارزش ۵۴۴ میلیون دلار ثبت شده است که نسبت به دو میلیون و ۴۲۷ هزارتن صادراتی به ارزش ۳۱۷ میلیون دلار به لحاظ وزنی ۱۲۵ درصد و به لحاظ ارزش صادراتی ۷۲ درصد افزایش داشته است.

در نهایت بیشترین رشد صادرات مختص کنسانتره سنگ‌آهن است که با رشد ۶۸۳.۳ درصدی از ۵۱۶ هزار تن به ارزش صادراتی ۶۱ میلیون دلار در هفت ماهه ۱۴۰۱ به چهار میلیون و ۴۲ هزارتن به ارزش صادراتی ۳۵۷ میلیون دلار در مدت مشابه سال جاری رسیده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: