April 2024 29 / دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
در گفتگو با یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بررسی شد
کد خبر: ۲۲۴۲۹۱
۱۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۲
0
به گفته مهرداد بائوج لاهوتی؛ شرایط تولید بسیاری از کالا ها در کشور وجود دارد اما دلیل حجم بالای واردات در کشور درصد بالای رانت صاحبان قدرت و ثروت است.
چگونگی رسیدن به تولید و اشتغالپول نیوز - مهرداد بائوج لاهوتی نماینده لنگرود و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در گفتگو با پول نیوز گفت: پیش نیازهای بسیاری برای رسیدن به تولید و اشتغال برای تحقق شعار مقام معظم رهبری در سال جاری وجود دارد اما موضوعات اصلی وجود دارند که به عنوان معیار رونق می توان از آنها یاد کرد.

وی ادامه داد: در این مسیر ابتدا باید نگاه به واردات تغییر کرده و واردات کاهش یابد؛ چرا که در حال حاضر بیش از  50درصد واردات صورت گرفته به کشور ضروری نبوده و می توان به راحتی جلوی آن را گرفت.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: در حال حاضر سالانه 50 میلیارد دلار واردات به کشور انجام می شود که اگر بتوان جلوی ورود 30 میلیارد از آن را گرفت می توان امیدوار بود در تولید و اشتغال موفقیت حاصل شود.

به گفته نماینده لنگرود؛ امکان تولید انواع البسه و لوازم صنعتی و نیمه صنعتی در داخل کشور وجود دارد اما آنچه که باعث می شود با وجود امکانات موجود در کشور حجم واردات همچنان بالا باشد درصد بالای رانت صاحبان قدرت و ثروت است تا منافع برخی افراد حفظ شود.

وی گریزی به حجم بالای قاچاق در کشور زده و تصریح کرد: قاچاق کالا هم در حجم وسیعی وارد کشور می شود که بیش از 25 میلیارد دلار در سال را شامل می شود، این حجم عظیم هم خود بلای جان تولید و اقتصاد کشور است.

بائوج لاهوتی تصریح کرد: این حجم از قاچاق نه تنها به اقتصاد کشور لطمه می زند بلکه سلامت مردم را هم درگیر می کند چرا که بسیاری از واردات قاچاق به کشور از استانداردهای لازم برخوردار نبوده و در برخی موارد تاریخ انقضای آنها به اتمام رسیده است و این مساله می تواند آسیب جدی برای کشور محسوب شود.

به گفته عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس چنانچه واردات و قاچاق کنترل شوند می توان امیدوار بود کارخانجاتی که با هزینه های هنگفت تاسیس شده اند اما با 20 درصد ظرفیت خود کار می کنند شروع به فعالیت کرده و عامل رفع بیکاری شده و معیشت خانواده ها از این طریق تامین شود.

نماینده لنگرود خاطرنشان کرد: در این میان نگاه به صادرات غیر نفتی نیز باید تقویت شود، در این راستا باید از ظرفیت های کشورهای همسایه بهره برد به عنوان مثال روسیه که از شرکای تجاری ما محسوب می شود و روابط خوبی با دولت دارد نیاز اساسی به محصولات کشاورزی دارد. در این میان ایران می تواند تامین کننده بازار این کشور بزرگ باشد و برای شروع هم می تواند تهاتر انجام داده و در مقابل واردات فلزات و ... صادرات محصولات کشاورزی و باغی را در دستور کار قرار دهد.

بائوج لاهوتی دیگر عامل خروج تولید از رکود و ایجاد اشتغال را در بهره برداری از ظرفیت های گردشگری کشور می داند به اعتقاد وی هر گردشگر ظرفیت ایجاد اشتغال برای 10 نفر را داراست.

وی در ادامه گفتگوی خود با خبرنگار پول نیوز افزود: سومین عامل تاثیر گذار در اقتصاد کشورها گردشگری است که در برخی از کشور ها حرف اول اقتصاد را می زند و عامل درآمد دولتهاست در حالی که درآمد ایران تنها یک میلیارد دلار است و سخنانی که در مورد درآمد 7 میلیارد دلاری کشور از درآمدهای گردشگری به میان می آید نادرست است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس گفت: برای تحقق شعار امسال که رهبری عنوان کردند خروج تولید از رکود و ایجاد اشتغال باید از تولید حمایت شود، حمایتی که در دل خلاء های قانون گذاری نهفته و می توان با حمایت از بخش خصوصی و تغییر برخی از قوانین دست و پا گیر آن را محقق کرد. در این میان نباید از تاثیر منفی اقتصاد دولتی غافل شد. حجم دولت باید کوچک شده و اقتصاد توسط مردم اداره شود.

وی تصریح کرد: حمایت از سرمایه گذاری سبب خواهد شد تا نقدینگی به سوی تولید سوق داده شود و دلالی و فعالیت های واسطه ای که در حال حاضر در کشور رونق دارد به حاشیه رانده شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا می توان در یک سال به تولید و اشتغال دست یافت و یا زمان زیادی برای حل این مشکلات نیاز است؟ گفت: حل این مشکلات سخت است اما می توان تا حدی آثار اقتصادی آن را بر معیشت مردم دید. چنانچه جلوی ورود کالای قاچاق به داخل گرفته شود و واردات کالاهای غیر ضرور کاهش یابد حتما در داخل کشور تولید برخی کالا ها افزایش یافته و بر قیمت نهایی تاثیر می گذارد همچنین عامل ایجاد اشتغال شده و مردم تا حدی می توانند آثار آن را در زندگی خود ببینند.


ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: