April 2024 30 / سه‌شنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۳
اصلاحیه انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ خوراکی ایران
کد خبر: ۲۳۰۸۳۶
۰۸ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۷
0
تولید قارچ دکمه ای مستلزم داشتن دانش فنی و تجهیزات و سرمایه کافی است.
پرورش قارچ در کارگاه های کوچک امکان پذیر نیست
پول نیوز – پایگاه خبری- تحلیلی پول نیوز مطلبی در تاریخ 2 خرداد سال جاری با عنوان «پرورش قارچ، زحمت کم درآمد خوب» منتشر کرد.

در این مطلب به نحوه راه اندازی کسب و کار پرورش قارچ اشاره شده و آمده بود: اولین سوالی که ممکن است به ذهن یک علاقمند پرورش قارچ برای ورود به این صنعت برسد هزینه لازم برای شروع کار است، البته برای تاسیس یک کارگاه خانگی و زیرپله ای می توان با سرمایه 1.5 میلیون تومانی هم پرورش قارچ را آغاز کرد اما دبیر انجمن تولیدکنندگان قارچ خوراکی کشور، چندان با این نوع سرمایه گذاری ها موافق نیست و می گوید: کارگاه ها یا سالن های زیرزمینی و زیرپله ای محکوم به شکست هستند که علت آن هم، نوسانات بازار و قیمت بالای تمام شده تولید قارچ است که موجب ورشکستی صاحبان این کارگاه ها می شود.

به گفته حبیب الله عظیمی، برای فعالیت تنها دو سالن تولید و پرورش قارچ، نیاز به یک سیستم سرمایشی با قیمتی حدود 15 میلیون تومان است ضمن اینکه، تجهیزات دیگری هم برای پرورش قارچ مورد نیاز است که حجم سرمایه گذاری در زمینه قارچ را افزایش می دهد.
این فعال حوزه تولید قارچ، معتقد است که علاقه مندان به تولید قارچ برای آغاز به کار باید به دنبال تاسیس کارخانه هایی با ظرفیت بالای 200 تن کمپوست(بستررویش قارچ) باشند تا فعالیت آنها به صرفه باشد.

وی درباره حجم سرمایه گذاری برای تولید و پرورش قارچ می گوید: برای کارخانه ای با ظرفیت 200 تن کمپوست نیاز به زمینی با وسعت 2 هزار متر مربع است که پیشنهاد می شود کارخانه در زمینی با مساحت 4 هزار مترمربع تاسیس شود تا امکان توسعه کارخانه در سال های آینده وجود داشته باشد.

عظیمی در ادامه تصریح می کند: علاوه بر زمینی با وسعت زیاد، کارخانه باید چاه آب یا حقابه داشته باشد که با در نظرگرفتن این شرایط، برای آغاز به کار و فعالیت در حوزه تولید قارچ باید سرمایه ای در حدود 2 میلیارد تومان داشته باشید.

دبیرانجمن پرورش قارچ، بیان می کند: وزارت جهاد کشاورزی، مجوز آغاز به کار سالن های تولید قارچ 200 تنی را می دهد اما براساس آمار به دست آمده از کارگاه های تولید قارچ، صرفه اقتصادی در سالن های با ظرفیت 475 تا 500 تن است و تولید قارچ با ظرفیت کمتر، چندان به صرفه نیست.

انجمن صنفی تولیدکنندگان قارچ خوراکی ایران پس از انتشار این مطلب اصلاحیه ای برای پایگاه خبری_ تحلیلی پول نیوز ارسال کرده است که به این شرح است:

به استحضار می رساند در خصوص مطالب بیان شده در گزارش خبر مورخ 2/3 /96 آن خبرگزاری محترم مطالب بیان شده غیر واقعی و تحریف شده می باشد که بدین وسیله اصلاح می گردد:

تولید قارچ دکمه ای مستلزم داشتن دانش فنی و تجهیزات و سرمایه کافی است که عملا پرورش آن در خانه یا کارگاه های کوچک امکان پذیر نیست و علاوه بر آن مثل تمامی تولیدات بخش کشاورزی دارای سود ناچیز و محدودی است.

لذا:

1. کار تولید قارچ بسیار سخت و حساس و فنی است.
2. تاسیس یک کارگاه خانگی و زیر پله ای با چندین برابر آن مبلغی که در گزارش آمده امکان پذیر نیست.
3. تولید قارچ کاملا ارگانیک بوده و از هیچ آفت کش و سم استفاده نمی شود و مغایر با تولید قارچ است.
4. کلیه محاسباتی که بابت هزینه ها، درآمد و سود خالص در گزارش آمده کاملا اشتباه محاسبه شده است.
هرگونه سوال و مشاوره در امر تولید قارچ از طرف مخاطبین که  به ادرس انجمن صنفی تولید کنندگان قارچ خوراکی ایران ارسال شود در اسرع وقت پاسخ داده خواهد شد.

پرورش قارچ در کارگاه های کوچک امکان پذیر نیست
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: