کد خبر: ۳۷۰۷۱۸
۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
0
ایرج اشرف زاده بیان کرد: قانون الحاق جزایر هندورابی و فارور کوچک و بزرگ ‌به محدوده منطقه آزاد کیش در چندسال گذشته ابلاغ شد.
سه جزیره ‌به محدوده منطقه آزاد کیش ملحق شدند
قانون الحاق جزایر هندورابی و فارور کوچک و بزرگ به محدوده منطقه آزاد کیش که در مجلس شورای اسلامی به تصویب و به تایید شورای نگهبان رسیده است، که برای اجرا ابلاغ شد.

بر اساس ماده واحده این قانون، به دولت اجازه داده شده با رعایت موازین زیست محیطی، جزایر "هندورابی" و "فارور" بزرگ و کوچک را طبق نقشه به محدوده آزاد کیش الحاق کند.

الحاق جزایری که دارای ظرفیت و پتانسیل مناطق آزاد تجاری باشند به جزیره کیش می‌تواند در عملکرد منطقه آزاد آثار مثبتی داشته و بر توسعه منطقه‌ای جزایر و ایجاد ثبات اقتصادی، سیاسی و امنیتی مؤثر باشد.

در این میان جزیره کیش با مساحت ۹۰ کیلومتر مربع، پیرامون ساحلی ۲۰ کیلومتری و شکل کلی تقریباً بیضی در فاصله ۱۸ کیلومتری از سرزمین اصلی در خلیج فارس قرار دارد. این منطقه دارای ظرفیت‌ها و مزیت‌های مختلفی مانند سابقه تاریخی، منابع طبیعی خاص، جاذبه‌های گردشگری متعدد، جاذبه‌های تفریحی و ورزشی، مراکز درمانی، مؤسسات آموزشی و پژوهشی، دانشگاه‌های آموزش عالی، فرهنگ‌سرا‌ها و مراکز فرهنگی و فرودگاه بین‌المللی است.

همچنین جزیره هندورابی با ۸/۲۲ کیلومتر مربع مساحت در فاصله ۳۲۵ کیلومتری بندرعباس در دل خلیج فارس و در حد فاصل بین دو جزیره کیش و لاوان و در ۲۸ کیلومتری جزیره کیش قرار گرفته است.

این جزیره سرزمینی هموار و تقریباً بدون عارضه طبیعی است. فعالیت اقتصادی اکثر اهالی در جزیره هندورابی، صید و غواصی است. فعالیت‌های صنعتی یا بهره برداری از معادن و منابع زیرزمینی و حتی صنایع دستی در هندورابی وجود ندارد. منابع تأمین آب جزیره بسیار محدود و کم است و آب مصرفی آن از طریق چاه یا آب انبار تأمین می‌شود.

جزیره فارور بزرگ نیز یکی دیگر از جزایر قلمرو استان هرمزگان با مساحت حدود ۲/۲۶ کیلومتر مربع است که در نزدیکی ابوموسی و با فاصله از بندرعباس قرار دارد. بزرگ‌ترین ابعاد طولی و عرضی جزیره هفت‌ونیم و چهارونیم کیلومتر است. فاصله آن تا نزدیک‌ترین نقطه سواحل سرزمین اصلی در حدود بیست کیلومتر و در ۵۵ کیلومتری جزیره کیش قرار گرفته است.
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: