May 2024 02 / پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
قراردادهای کار همچنان مشکل آفرین است
کد خبر: ۳۹۶۰۳۹
۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۲
0
یک کارشناس حوزه کار با تاکید بر کتبی کردن قرارداد‌ها در ماده ۷ قانون کار گفت: امنیت شغلی در اثر ایجاد شرایط مطلوب اقتصادی، بهبود فضای اشتغال و توازن عرضه و تقاضا در بازار کار به وجود می‌آید.

امنیت شغلی در گرو بهبود فضای کسب و کار

حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: چنانچه فضای اشتغال کشور و شرایط کار بهبود یابد امنیت شغلی نیروی کار خود به خود تامین می‌شود.

وی ادامه داد: ما باید امنیت شغلی را در ایجاد شرایط اقتصادی مناسب و توسعه بازار کار جست و جو کنیم. اگر مشکلات در حوزه اقتصاد و بازار کار برطرف شود می‌تواند شرایط اقتصادی را برای کارگران بهتر و عرضه و تقاضا در بازار کار را متوازن کند.

این کارشناس حوزه کار خاطرنشان کرد: اگر بازار تقویت شود و فضای اشتغال کشور بهبود یابد کارگری که شغل خود را از دست بدهد می‌تواند به راحتی به کارگاه دیگر مراجعه کند و مشغول کار شود.

حاج اسماعیلی با بیان اینکه باید امکان حمایت‌های اجتماعی و جانبی از نیروی کار وجود داشته باشد، اظهار کرد: وجود تشکل‌های کارگری برای حمایت از کارگر ضروری است تا به راحتی از محل کارشان اخراج نشوند. اگر تشکل کارگری و امکان حمایت از نیروی کار نباشد حفظ اشتغال چه معنایی دارد؟ باید در کنار ایجاد فرصت‌های شغلی، حفظ اشتغال هم داشته باشیم تا به جمعیت بیکار کشور اضافه نشود.

وی تقویت بیمه بیکاری را مورد اشاره قرار داد و گفت: با توجه به آن که عزم جدی وجود ندارد که بتوان قرارداد‌های موقت را دائمی کرد پیشنهاد می‌شود که پرداخت بیمه بیکاری را تقویت و تلاش کنیم قرارداد‌ها مکتوب شوند، چون طبق قانون بحث قرارداد‌های شفاهی هنوز مد نظر است و بعضاً هیات‌های تشخیص و حل اختلاف و دادگاه‌های کار این مسأله را همچنان به رسمیت می‌شناسند و این مسأله باعث شده که داوری و رسیدگی به چالش‌های روابط کار دچار مشکل شود؛ بنابر این معتقدم کتبی کردن قرارداد‌ها در ماده ۷ قانون کار باید اصلاح شود تا به امنیت شغلی نیرو‌های کار کمک کند.

این کارشناس حوزه کار در پایان به ماده ۲۷ قانون کار اشاره کرد و گفت: این ماده به بحث اخراج کارگر اشاره دارد و از دیرباز کارفرمایان نسبت به آن حساسیت داشتند؛ لذا با توجه به این موضوع بهتر است موضوع کتبی شدن قرارداد‌ها و تبدیل قرارداد‌های موقت به دائم را دنبال کنیم.

گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: