April 2024 28 / يکشنبه ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
کد خبر: ۴۱۰۸۳۲
۲۳ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۰۰
0
مجری طرح گندم گفت: با توجه به افزایش دما و فراهم بودن شرایط برای توسعه بیماری و آفات در مزارع گندم به کشاورزان توصیه می‌شود که با مراجعه به خدمات گیاه پزشکی مبارزه با آفات و بیماری‌ها در دستور کار قرار گیرد.

گندمکاران مبارزه با آفات و بیماری‌ها را در دستور کار قرار دهند

سهراب سهرابی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنابر آمار امسال مجموع سطح زیرکشت گندم آبی و دیم در کشور ۶ میلیون و ۱۳۹ هزار هکتار است.

به گفته او، همه ساله در اوایل فروردین برداشت گندم از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر آغاز و تا شهریور در استان‌های کردستان، آذربایجان غربی و شرقی ادامه دارد؛ لذا جلسات و اقدامات فنی لازم مبنی بر آماده سازی و معاینه فنی کمباین‌های برداشت برای ورود به مزارع توسط مجموعه وزارت جهاد انجام شده است.

سهرابی ادامه داد: برآورد‌های اولیه حاکی از آن است که تولید گندم در سال آینده به ۱۳ تا ۱۳.۵ میلیون تن برسد، هرچند در زمان برداشت می‌توان پیش بینی دقیق تری داشت.

مجری طرح گندم با بیان اینکه سال آینده در تامین گندم واحد‌های خبازی خودکفا خواهیم بود، افزود: برآورد‌ها حای از آن است که میزان خرید تضمینی گندم به ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزارتن سال گذشته برسد. البته شرایط بارندگی، رطوبت و دما در فروردین و اردیبهشت در میزان تولید و خرید تضمینی گندم بسیار تعیین کننده است.

به گفته او، براساس سیاست وزارت جهاد در برنامه هفتم باید به خودکفایی تولید گندم به عنوان مهم‌ترین محصول استراتژیک دست یابیم، هرچند حفظ و پایداری تولید بسیار مهم است که از طریق برنامه و اقدامات پیش بینی شده محقق می‌شود.

سهرابی افزود: براساس آنچه در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی مصوب و توسط وزیر جهاد و دستگاه‌های مجری اعلام شد، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم نان ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و گندم دروم ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان است و هرگونه تغییر قیمت در حوزه گندم اطلاع رسانی می‌شود.

مشاور وزیر جهاد گفت: با توجه به شرایط بارش و افزایش دما، شرایط برای توسعه بیماری و آفات در مزارع گندم فراهم است، از این رو به کشاورزان توصیه می‌شود که با مراجعه به خدمات گیاه پزشکی مبارزه با آفات و بیماری‌ها در دستور کار قرار گیرد چراکه در صورت عدم اجرای توصیه‌های فنی، خسارت سنگینی وارد می‌شود.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
گزارش مجامع بیشتر
تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

تولید 300 هزارتن کاتد به رغم کاهش بیش از 16 هزار تنی مصرف قراضه مس در سال 1401

مدیرعامل مس در مجمع عمومی عادی این شرکت که با حضور اکثریت سهامداران در تالار وزارت کشور برگزار شد از کسب رتبه پنجم ذخایر جهانی مس تنها با اکتشاف 7 درصدمساحت کشور خبر دادو گفت: با توسعه اکتشافات رسیدن به رتبه دوم و سوم جهانی نیز برای ایران متصور است.
پربازدید
پرطرفدارترین
برای دریافت خبرنامه پول نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: